Skjerpet og energisk med magnesium

En hverdag bestående av multitasking og lett jogg mellom aktiviteter og gjøremål krever sitt. Magnesium har en rekke funksjoner i kroppen som er relevante i en travel hverdag.

Menneskehjernen inneholder rundt 86 milliarder nerveceller og veier omkring 1,5 kilo. Sammen med ryggmargen, utgjør den sentralnervesystemet som har til oppgave å styre hele vår adferd gjennom kontroll over muskler og kjertler. Magnesium bidrar blant annet til nervesystemets normale funksjon, og spiller derfor en viktig rolle for hvordan vi har det i hverdagen.

 

LES OGSÅ: Derfor er magnesium viktig for deg som vil være aktiv

Tappet for energi?

Stress og bekymringer kan tære på energien, som igjen kan gå ut over konsentrasjonen. I så fall gjelder det kanskje bare å roe ned og ta noen steg tilbake for å hente seg inn igjen. Om du derimot kjenner at du generelt sliter med å finne mentalt og fysisk overskudd til hverdagens strabaser, kan det hende at du ikke får i deg nok magnesium.

Hva er magnesium?

Magnesium er et viktig mineral som ikke dannes i kroppen, og som derfor må tilføres daglig via mat og drikke. Matvarer som tørkede urter, nøtter, frø og kli er spesielt rike på mineralet.

Visste du at sjiraffen må tygge på bein for å få i seg mineralene den trenger? Det trenger ikke du å gjøre – se bare her:

Ifølge helsemyndighetene bør det daglige inntaket av magnesium ligge på 280 mg for kvinner og 350 mg for menn.

Hvorfor er magnesium viktig?

Mer enn 300 biokjemiske og fysiologiske prosesser i kroppen blir regulert av magnesium. Mineralet bidrar blant annet til å redusere tretthet og utmattelse, i tillegg til normal energiomsetning og psykologisk funksjon. Dette er alle fordeler som spiller inn på hvordan hodet vårt fungerer i hverdagen. 

Får du i deg nok magnesium?

Et variert kosthold i tråd med myndighetenes kostråd kan sikre inntaket. I noen livsfaser kan derimot stress og uro få innvirkning på appetitt og måltidsrutiner. Om det er tilfelle og du er usikker på om du får i deg nok av det viktige mineralet, kan Nycoplus Magnesium 300 mg hjelpe deg å sikre det daglige inntaket. Kosttilskuddet er fritt for gelatin, gluten, laktose og sitrus.

 

Kilder: Store medisinske leksikon, Melk.no
Foto: Scanpix
NO/NYP/0119/0012

Publisert oktober 22, 2018

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Relaterte produkter

Nycoplus

Magnesium

350 mg - 100 tabletter

For energiomsetning og muskelfunksjon

Nycoplus

Magnesium

120 mg - 60 tabletter

For energiomsetning og muskelfunksjon