D-vitamin sikrer opptaket av kalsium

Kalsium bidrar til en rekke prosesser i kroppen og er viktig gjennom hele livet, men visste du at kroppen må ha D-vitamin for å kunne ta opp mineralet?

Kalsium bidrar blant annet til normal overføring av nervesignaler og opprettholdelse av knokler og tenner. Dette er med andre ord noe du trenger i alle livets faser, men uten D-vitamin gjør dessverre kalsium liten nytte for seg.

 

Tidligere har det knapt fantes tilskudd av D-vitamin tilpasset et vegansk kosthold ved norske apotek. Nycoplus Vegansk D3-vitamin gjør det enkelt for enda flere å dekke kroppens behov.

 

Økte anbefalinger for D-vitamin

D-vitamin har, som kalsium, mange sentrale oppgaver i kroppen. Vitaminet bidrar blant annet til normalt opptak av utnyttelse av kalsium og fosfor, og dermed også opprettholdelse av normal muskelfunksjon. I tillegg bidrar det til immunsystemets normale funksjon og spiller en rolle i celledelingsprosessen.

 

Les også: Her er ti vitaminer og mineraler som er bra for immunforsvaret – kanskje noen du ikke kjente til?

 

Likevel viser landsomfattende kostholdsundersøkelser at svært mange nordmenn ikke får i seg tilstrekkelig mengde vitamin D, og Helsedirektoratet økte for noen år tilbake sine anbefalinger for inntak:

 

  • For barn og voksne økte anbefalingene fra 7,5 til 10 mikrogram.
  • For eldre over 75 år fra 10 til 20 mikrogram.

 

Slik får du i deg tilstrekkelig D-vitamin

D-vitamin kalles også «solskinnsvitaminet» fordi det faktisk dannes i kroppen når sommersolen treffer huden, men heldigvis for oss i mørke nord kan man også få i seg D-vitamin gjennom mat og drikke. Det er særlig nyttig i vinterhalvåret, hvor vi ikke får nok av de riktige solstrålene til å dekke kroppens behov.

 

Les også: Mange sjekker «Best i test» før de går til innkjøp av omega-3 – dette er kriteriene du bør se etter

 

Gode kilder i kostholdet er fet fisk som laks og ørret, egg, tran og berikede meieriprodukter. Sistnevnte er også vår hovedkilde til kalsium, og velger du melk beriket med D-vitamin får du i deg begge deler. Det er likevel store mengder som skal til: du må for eksempel drikke 2,5 liter for å få i deg 10 mikrogram D-vitamin fra beriket lettmelk – og det er mer enn hva folk flest drikker i løpet av en dag.

 

Tilskudd av D-vitamin kan være løsningen

Mange av oss får ikke i seg nok D-vitamin gjennom kostholdet. Hvis man ikke liker fisk, og egg og meieriprodukter sjelden står på menyen, kan det bli nesten umulig å få i seg nok året gjennom. Da gjelder det å ta affære.

 

Du finner flere ulike styrker av vitamin-D på apotek.

 

Nycoplus D3-vitamin kan være den enkle løsningen som gir deg det du trenger. Ved å supplere med et D-vitamintilskudd vil du også kunne sikre opptak og utnyttelse av kalsium i kroppen. Dette produktet kan også trygt kombineres med Nycoplus Calcium 500 mg.

 

 

Foto: Istock

Kilder: Helsedirektoratet: Rapporter: Vitamin D i Norge: Behov for tiltak for å sikre god vitamin D status?, Legehåndboken om D-vitaminmangel, Matvaretabellen

C-APROM/NO/NYP/0007

Publisert februar 22, 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Warning: Array to string conversion in /home/webazn2ud/html/nycoplus.no/wp-content/plugins/ele-conditions/inc/parse_conditions.php on line 22

Relaterte produkter

Nycoplus

Calcium 500 mg

20 brusetabletter

Brusetablett med en god smak av jordbær. Passer for deg som ønsker et rent tilskudd av kalsium. Kalsium bidrar blant annet til å opprettholde normalt skjelett og tenner.

Nycoplus

Vegansk D3-vitamin 20 µg (800 IE)

20 µg (800 IE) - 100 tabletter

Immunforsvaret og skjelettet

Nycoplus

Calcigran Forte spearmintsmak

500 mg/400 IE kalsium/vitamin-D - 100 tabletter

Behandling av vitamin D- og kalsiummangel

Nycoplus

D3-vitamin

40 µg (1600 IE) - 100 tabletter

Immunforsvaret og skjelettet