Tre ting du bør vite om det «nye» næringsstoffet kolin

Kosttilskuddet kolin på kjøkkenbenk med vannglass og tabletter
Vil du ta vare på leveren? Da må du få i deg nok kolin. Med nye anbefalinger fra Helsedirektoratet kommer også en nylansering fra Nycoplus.

1. Leveren trenger kolin

I de nye næringsstoffanbefalingene som kom i november 2023, satte Helsedirektoratet anbefalinger for et “nytt” næringsstoff, nemlig kolin. Dette er et vitaminlignende stoff som bidrar til normal omsetning av aminosyren homocystein, som samvirker med B-vitaminer. For mye homocystein i blodet kan ha flere årsaker, men er forbundet med dårlig hjertehelse. Næringsstoffet bidrar også til normal omsetning av fett og å opprettholde en normal leverfunksjon. Kolin er blant annet med på å transportere fett vekk fra leveren, og ved for lite av dette næringsstoffet i kroppen kan fett hope seg opp i leveren. Kolin er dessuten et ekstra viktig næringsstoff for gravide og ammende som derfor har et økt behov.

2. Kroppen produserer ikke nok selv

Det er nok mange som ikke kjenner til kolin, siden vi hittil ikke har hatt en fastsatt anbefaling på inntak av dette livsviktige næringsstoffet i Norge. Både kvinner og menn har behov for 400 mg kolin daglig. Kroppen vår produserer selv litt av næringsstoffet i leveren, men vi er også avhengige av å få det gjennom tilskudd eller gjennom kosten.

kvinne tilbereder mat

3. Slik får du i deg nok kolin

Hovedkilder til næringsstoffet er animalske matvarer som storfelever, laks, kjøtt, melkeprodukter og egg, i tillegg til korn. Kolin er foreløpig ikke i den norske Matvaretabellen, men studier fra de nordiske landene viser at gjennomsnittlig inntak fra kosten ligger litt lavere enn anbefalt.  Dette tilskuddet er for de som vil ta vare på hjertet og leveren, og er spesielt aktuelt for de som spiser helt eller delvis plantebasert kost. For å møte de nye næringsstoffanbefalingene fra Helsedirektoratet, lanserer Nycoplus kolin-tabletter som inneholder 82,5 mg av næringsstoffet.

Nycoplus Kolin 82,5 mgKjøp

Publisert februar 12, 2024

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Warning: Array to string conversion in /home/webazn2ud/html/nycoplus.no/wp-content/plugins/ele-conditions/inc/parse_conditions.php on line 22

Relaterte produkter

Nycoplus

Kolin 82,5 mg

90 tabletter

Kolin