Store livsstilsendringer på gang? Dette bør du vite

Uansett om du har lagt om kostholdet, av ulike grunner følger en diett eller kanskje har gjennomgått en fedmeoperasjon, vil du ha det samme behovet for vitaminer og mineraler som før. For en del blir dette nesten umulig å få til uten et kosttilskudd.

Noen av oss har korte perioder hvor vi er litt mer restriktive med hva vi putter på tallerkenen. Etter jul og påske kan vi være matlei, og det samme gjelder etter avslappende ferier, gjerne med mange restaurantbesøk.

 

For andre er kostholdet en viktig del av en livsstil som skal opprettholdes over lenger tid, og da gjerne for å bedre egen helse. Store livsstilsendringer bør gjøres i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog slik at det blir utført på en forsvarlig måte, og slik at både hodet og kroppen henger med. Dette gjelder også for deg som kanskje har satt i gang på egenhånd, særlig hvis du merker at kroppen ikke føles helt som den skal.

 

Selv om et vekttap kan være både fordelaktig og positivt for noen, kan det også medføre utfordringer. En av disse er å sørge for at man får i seg nok vitaminer og mineraler slik at kroppens behov dekkes, for dette kan vise seg å være enklere sagt enn gjort.

 

Mest opptatt av kalorier under livsstilsendringer – næringen kan havne i glemmeboken

Regnestykket er forholdsvis enkelt: når man spiser mindre får man også i seg færre næringsstoffer. Når man gjennomgår livsstilsendringer, uansett om det er noe man holder på med i måneder eller år, er det ikke uvanlig at sunn mat blir et stor fokus.

 

Det er forskjell på hva man legger i at noe er «sunt». Hvis man for eksempel er mest opptatt av at maten skal være kalorifattig fremfor at den skal være næringsrik, er det fort gjort å miste oversikt over inntaket av vitaminer og mineraler. Det samme gjelder hvis man følger en matplan. Da kan man lide under mangel på inspirasjon og havne i en tralt hvor man stort sett spiser det samme, uke etter uke.

 

Dersom man ikke får i seg tilstrekkelig med vitaminer og mineraler gjennom maten vi spiser over tid, kan det få konsekvenser i hvordan hodet og kroppen fungerer. Derfor er det viktig å sørge for at behovet dekkes, og ikke vente til potensielle plager dukker opp.

 

Nycoplus Multi i miljø med appelsin
Nycoplus Multi inneholder 13 vitaminer og 9 mineraler som er viktig for at kroppen skal fungere slik den skal.

 

Nycoplus Multi er et apotekeksklusivt tilskudd som inneholder 13 vitaminer og 9 mineraler. Det passer perfekt for deg som går gjennom livsstilsendringer og ønsker å fylle på der det trengs. Da kan du fortsette å fokusere på det som er viktig for deg, med færre bekymringer.

 

Visste du at…

Det utføres nær 3000 fedmeoperasjoner i Norge? I dag har 1 av 200 nordmenn gjennomgått en slik operasjon. For akkurat denne gruppen kan det være nødvendig med kosttilskudd livet ut for å dekke kroppens behov.

 

Foto: Shutterstock

Kilder: Legehåndboka om oppfølgning etter fedmekirurgi

NO/NYP/0520/0084

Publisert juli 17, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *