Dette er vitaminene og mineralene huden og håret ditt trenger

Kvinner spiser salat og smiler
Det finnes ingen vidunderkur som kan gi deg finere hud eller sunnere hår. Men noen vitaminer og mineraler er ekstra bra for huden og håret ditt.

Spiser du ensformig og får i deg for lite næringsstoffer, merker kroppen det både innvendig og utvendig. Derfor er det lurt å passe på at du får i deg tilstrekkelig med vitaminer og mineraler.

Få et godt utgangspunkt med vitaminer og mineraler

Smerter er en av kroppens måter å si ifra om at noe er galt. Gjør noe vondt, prioriterer vi gjerne å få orden på det. Men synes det på håret ditt at du ikke får i deg tilstrekkelig med vitaminer og mineraler, tar det gjerne lang tid å rette det opp igjen. Det finnes ingen magisk vidunderkur, derfor er det viktig å vedlikeholde vitaminnivåene i kroppen.

Ta vare på huden  

Huden vår regnes som kroppens største organ. I tillegg gjør den flere viktige oppgaver som å beskytte mot innvendige og utvendige skader, og sørger for en jevn kroppstemperatur. Huden fungerer også som sanseorgan og kontaktflate med andre mennesker.

Huden påvirkes selvsagt av ytre faktorer som sol, varme, kulde og fuktighet. For mye sollys kan for eksempel føre til rynker, men huden påvirkes også av det vi spiser og drikker. Noen næringsstoffer er faktisk ekstra bra for huden din. Vitamin A, vitamin B2, biotin, niacin, sink og jod er næringsstoffer som bidrar til å opprettholde normal hud.

Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse som har betydning for normal hud.

Tilskuddet inneholder 13 vitaminer og 9 mineraler, inkludert alle vitaminene og mineralene som huden og håret ditt trenger.

 

 

Huden lager D-vitamin når du er ute i solen. Har du oppdaget Nycoplus kosttilskudd med høyere dose D-vitamin?

Visste du at noen dyr er så heldige at de produserer C-vitamin selv? Derfor har de ingen utfordring med å få i seg det daglige behovet, men slik er det ikke for mennesker. Dette kan du gjøre dersom du ikke får i deg nok vitamin-C gjennom kostholdet:

Ta vare på håret ditt

Er huden tørr, fet eller kvisete tar vi kanskje en kikk i baderomshylla etter en krem som kan ordne det. Er håret tørt og flisete klipper vi det, eller kjøper en ny hårkur. Mye kan rettes på fra utsiden, men den delen av håret som vokser ut fra hodebunnen er faktisk døde celler. Ingen hårprodukter kan derfor redde skadet hår innenfra. Mange produkter inneholder silikon som gjør håret glatt utenpå, men de tilfører ingen næring.

Næringsstoffene du spiser og drikker påvirker derimot det nye håret som vokser ut. Biotin, selen og sink bidrar til å opprettholde et normalt hår, og kobber bidrar til normal hårpigmentering.

Vitaminer og mineraler påvirker hele kroppen

Som alt annet i kroppen blir også håret og huden påvirket av kostholdet ditt. Energi og næringsstoffer er helt nødvendige for at kroppen skal vokse og utvikle seg, og for å opprettholde kroppens normale funksjoner. Vitaminer og mineraler bidrar til en rekke ulike prosesser i kroppen, og enkelte typer påvirker i tillegg hud og hår.

Kan jeg spise meg til sunt hår og fin hud?

Det finnes mange spesialtilpassede kosttilskudd på markedet som lover både sunnere og fyldigere hår, og finere og mer glødende hud. Får du i deg tilstrekkelig av de nevnte vitaminene og mineralene ovenfor, vil du ikke ha behov for noe spesialtilpasset kosttilskudd. Du får med andre ord ikke nødvendigvis flottere hår eller finere hud av å tilføre næringsstoffer som kroppen din allerede har nok av.

Tenk på helheten

Kroppen vår er svært sammensatt og komplisert. For at den skal fungere optimalt bør du tenke på helheten fremfor å fokusere på enkeltdetaljer. Ved å følge Helsedirektoratets næringsstoffanbefalinger for vitaminer og mineraler er du sikret anbefalt daglig inntak. Får du ikke i deg tilstrekkelig av næringsstoffene, kan det være hensiktsmessig å ta kosttilskudd.

Tar du Nycoplus Multi sikrer du kroppens daglige inntak av viktige vitaminer og mineraler. Tilskuddet inneholder 13 vitaminer og 9 mineraler, inkludert alle vitaminene og mineralene som huden og håret ditt trenger.

Kilder: SNLNHIHelsedirektoratet
Foto: Shutterstock
C-APROM/NO/NYP/0939

Publisert september 17, 2019

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte produkter

Nycoplus

C-vitamin 1000 mg + ingefærekstrakt 180 mg og D3-vitamin 10 µg (400 IE)

1000 mg - 20 brusetabletter

C-vitamin brusetabletter med ingefær og D-vitamin

Nycoplus

C-vitamin + tranebærekstrakt 500 mg

1000 mg - 20 brusetabletter

C-vitamin brusetabletter med tranebær

Nycoplus

C-vitamin appelsinsmak

1000 mg - 20 brusetabletter

C-vitamin brusetabletter med appelsinsmak

Nycoplus

C-vitamin sitronsmak

1000 mg - 20 brusetabletter

C-vitamin brusetabletter med sitronsmak