Spinat- og bananpannekaker

Spinat- og bananpannekaker toppet med blåbær
Frø, nøtter, korn, aprikos og bananer er matvarer som er rik på magnesium, og de aller fleste av oss får dekket dagsbehovet gjennom et vanlig, variert kosthold. Disse bananpannekakene er ikke bare gode, de er også rike på det viktige mineralet.

Tilberedningstid: 10-20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel

De aller fleste får dekket behovet for magnesium gjennom et helt vanlig, variert kosthold. Matvarer som er rike på magnesium er blant annet nøtter, frø, belgvekster, mørke bladgrønnsaker, banan, aprikos, fersken, plommer og korn. Disse grønne frokostpannekakene inneholder gode magnesiumkilder i form av både havre, banan og spinat. De er supre med det meste av pålegg, og fungerer like godt til lunsj som et mellommåltid.

 

Disse pannekakene er rik på magnesium, og mineralet er viktig for mange funksjoner i kroppen. Magnesium bidrar blant annet til nervesystemets normale funksjon, samt normal hjerte- og muskelfunksjon og normal energiomsetning.

INGREDIENSER

2 porsjoner

1 stk banan

2 egg

1 dl havremelk

2 stk gode never med fersk spinat

smør eller olje til steking

 

Fremgangsmåte på spinat- og bananpannekaker:

  1. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender og kjør til en jevn røre. Spe med melk dersom røra er veldig tykk.
  2. Stek pannekaker i ønsket størrelse i smør i varm stekepanne. Denne røra holder til tre mellomstore eller 5 små pannekaker.
  3. Server med ønsket pålegg/tilbehør, for eksempel cottage cheese og syltetøy, ost eller yoghurt og frukt.

 

 

NO/NYP/1118/0108

Publisert januar 2, 2019

2 kommentarer

  1. ELSKER disse pannekakene❣️ Har ikke spist spinat siden jeg var barn. Ingen vil tro meg, men de smaker faktisk KJEMPEGODT! Og så DEN nydelige lekre grønnfargen ? Takk for oppskriften! ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *