Tilberedningstid: 10-20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
De aller fleste får dekket behovet for magnesium gjennom et helt vanlig, variert kosthold. Matvarer som er rike på magnesium er blant annet nøtter, frø, belgvekster, mørke bladgrønnsaker, banan, aprikos, fersken, plommer og korn. Disse grønne frokostpannekakene inneholder gode magnesiumkilder i form av både havre, banan og spinat. De er supre med det meste av pålegg, og fungerer like godt til lunsj som et mellommåltid.
Disse pannekakene er rik på magnesium, og mineralet er viktig for mange funksjoner i kroppen. Magnesium bidrar blant annet til nervesystemets normale funksjon, samt normal hjerte- og muskelfunksjon og normal energiomsetning.
INGREDIENSER
2 porsjoner
1 stk banan
2 egg
1 dl havremelk
2 stk gode never med fersk spinat
smør eller olje til steking
Fremgangsmåte på spinat- og bananpannekaker:
- Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender og kjør til en jevn røre. Spe med melk dersom røra er veldig tykk.
- Stek pannekaker i ønsket størrelse i smør i varm stekepanne. Denne røra holder til tre mellomstore eller 5 små pannekaker.
- Server med ønsket pålegg/tilbehør, for eksempel cottage cheese og syltetøy, ost eller yoghurt og frukt.
NO/NYP/1118/0108
2 kommentarer
ELSKER disse pannekakene❣️ Har ikke spist spinat siden jeg var barn. Ingen vil tro meg, men de smaker faktisk KJEMPEGODT! Og så DEN nydelige lekre grønnfargen ? Takk for oppskriften! ?
Så hyggelig å høre Hanne 🙂 Kos deg med pannekaker!