Hjemmelaget blåbæryoghurt med topping

Denne yoghurtretten er god både som frokost og mellommåltid, og er i tillegg rik på kalsium.

Tilberedningstid: cirka 10 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel

Yoghurt med smak er ofte tilsatt mye sukker, og den aller beste varianten lager du enkelt selv. Dagsbehovet for kalsium (800 mg for voksne) dekker du enkelt ved å få i deg tre porsjoner melkeprodukter per dag, og denne deilige retten hjelper deg godt på vei. Fin både som frokost og mellommåltid. Bruk gjerne andre bær eller frukt etter ønske, både bringebær, jordbær og mango fungerer supert her. Bruker du vanlig yoghurt naturell kan denne bli litt flytende, så bruk gjerne gresk yoghurt dersom du ønsker en fyldigere variant.

 

Denne yoghurtretten er rik på kalsium, og kalsium er viktig å få i seg nok av hver dag fordi det bidrar til å opprettholde normalt skjelett og tenner.

 

INGREDIENSER

2 porsjoner

300 g yoghurt naturell (gjerne gresk/tyrkisk)

200 g frosne blåbær

2 ts honning, etter ønske

 

Topping
20 stk mandler, hakket

2 ts chiafrø

2 ts gresskarkjerner

frukt eller bær etter ønske

 

Fremgangsmåte på blåbæryoghurt med topping:

  1. Ha yoghurt og bær i en foodprosessor eller blender og kjør jevnt. Tilsett honning dersom du liker en litt søt yoghurt.
  2. Ha yoghurten i en skål, og topp med hakkede mandler, frø og bær etter ønske.

NO/NYP/1118/0107

Publisert november 16, 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *