Næringsrike og gode muffins
I disse matmuffinsene brukes fullkornsmel, som er rik på kostfiber. Kostfiber er godt for magen og gir en bedre metthetsfølelse. De inneholder også paprika som er svært rik på C-vitamin som blant annet er viktig for nervesystemet, immunforsvaret og kroppens jernopptak. I tillegg benyttes vårløk som og vårløk som er viktig for inneholder mye K-vitamin, som først og fremst er viktig for normal blodlevring – altså at blodet koagulerer.
Slik lager du matmuffins
Oppskriften gir ca. 12 muffins og tar rundt 30 min å lage:
2 ss olivenolje
½ rød paprika
2-3 stilker vårløk
1-2 never finhakket skinke
3 dl fullkornsmel
1 strøken spiseskje med bakepulver
1 ts salt
½ ts tørket timian (valgfritt)
2 egg
2 ½ dl havredrikk, eller lettmelk
1-2 dl revet gulost
olje til pensling av formene
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader, og pensle 12 muffinsformer.
- Surr finhakket paprika og vårløk i olivenolje i stekepannen på middels lav varme i 5 minutter.
- Bland sammen det tørre, og pisk egg og melk i en annen bolle. Bland det tørre med egg/melke-blandingen.
- Ha i paprika og vårløk – samt skinke om du ønsker.
- Fordel ca. 2 ss røre i hver form, og dryss over ost og finhakket vårløk.
- Stek muffinsene midt i ovnen, i 20 minutter, og la de hvile i 10 minutter før du tar de ut av formene.
Tips!
- I denne oppskriften kan du bytte ut melet med det du har for hånden, men bruk gjerne en grov variant. Du kan også blande to typer mel.
- Havremelk kan også byttes ut med usøtet soya- eller mandelmelk. Når du velger plantebasert melk er denne oppskriftenpå lunsjmuffins laktosefri.
- Disse muffinsene tåler fint å fryses. La dem tine i kjøleskapet over natten når du tar de ut av fryseren. Dersom du vil varme de i ovnen kan du steke de i 10 minutter før du fryser de ned og i 10 minutter etter du tar de ut fra fryseren.
Foto: Siri Fossing/Nycoplus.
ID: NO/NYP/0417/0049