Yoghurtbrød med frø og nøtter

Yoghurtbrød med frø og nøtter
Dette hjemmelagde brødet er en god kilde til vegetabilske omega-3-fettsyrer fra både chiafrø, linfrø og valnøtter.

Tilberedningstid: 10-20 minutter (pluss steketid)
Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Dette brødet er laget med bakepulver, og er derfor raskt å slenge sammen. Brødet er en god kilde til vegetabilske omega-3-fettsyrer fra både chiafrø, linfrø og valnøtter. Brødet egner seg spesielt godt til ost. Oppbevar brødet i kjøleskap for best holdbarhet, i opptil 5 dager.

Dette yoghurtbrødet er rikt på omega-3, og omega-3 er viktig for normalt syn*, hjerne*- og hjertefunksjon** samt bidrar til vedlikehold av normalt triglyseridnivå i blodet.***

INGREDIENSER

1 stk brød

 

3 dl havregryn

2,5 dl finmalt mel (hvete eller spelt)

2 dl sammalt mel (rug, hvete eller spelt)

0,5 dl linfrø

0,5 dl gresskarkjerner

0,5 dl solsikkekjerner

3 ss chiafrø

1 ts salt

2 ts bakepulver

70 g valnøtter, hakket

500 g yoghurt naturell

2 ss honning

1-2 dl melk

1 dl hasselnøtter, finhakket

Fremgangsmåte på yoghurtbrød med frø og nøtter:

  1. Rør sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett hakkede valnøtter.
  2. Rør inn yoghurt og honning i det tørre. Spe på med melk til du har en klissete røre.
  3. Fordel røren i en smurt brødform og topp med finhakkede hasselnøtter. Dytt nøttene godt ned i brødet.
  4. Stek brødet nederst i ovnen på 180 grader i cirka 50 minutter.
  5. Brødet holder seg godt og saftig i flere dager. Kan gjerne oppbevares i kjøleskapet.

 

*Forutsetter daglig inntak av 250 mg DHA

**forutsetter daglig inntak av 250 mg EPA/DHA

***forutsetter daglig inntak av 2000 mg EPA/DHA

NO/NYP/1118/0109

Publisert januar 25, 2019

8 kommentarer

    1. Hei Hanne. Nå har jeg lagt inn hele oppskriften i kostholdsplanleggeren.no og kommet frem til 237 kcal per 100 g. Hilsen Åse

    1. Hei Veronica. Nå har jeg lagt inn hele oppskriften i kostholdsplanleggeren.no og kommet frem til 237 kcal per 100 g. Hilsen Åse

    1. Hei Connie! Brødet skal være kompakt og litt rått. Så du gjør det nok helt riktig 🙂 Det er ikke et «lett og luftig» brød.

  1. Skal brødet være tørt og luftig inni når det er steikt,eller kompakt og ser litt rått ut,steikte det faktisk i 1,5 timer,ble en god skorpe og brødet er kjempegodt men ser rått ut,håper på svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *