Tilberedningstid: 10-20 minutter (pluss steketid)
Vanskelighetsgrad: Enkel
Dette brødet er laget med bakepulver, og er derfor raskt å slenge sammen. Brødet er en god kilde til vegetabilske omega-3-fettsyrer fra både chiafrø, linfrø og valnøtter. Brødet egner seg spesielt godt til ost. Oppbevar brødet i kjøleskap for best holdbarhet, i opptil 5 dager.
Dette yoghurtbrødet er rikt på omega-3, og omega-3 er viktig for normalt syn*, hjerne*- og hjertefunksjon** samt bidrar til vedlikehold av normalt triglyseridnivå i blodet.***
INGREDIENSER
1 stk brød
3 dl havregryn
2,5 dl finmalt mel (hvete eller spelt)
2 dl sammalt mel (rug, hvete eller spelt)
0,5 dl linfrø
0,5 dl gresskarkjerner
0,5 dl solsikkekjerner
3 ss chiafrø
1 ts salt
2 ts bakepulver
70 g valnøtter, hakket
500 g yoghurt naturell
2 ss honning
1-2 dl melk
1 dl hasselnøtter, finhakket
Fremgangsmåte på yoghurtbrød med frø og nøtter:
- Rør sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett hakkede valnøtter.
- Rør inn yoghurt og honning i det tørre. Spe på med melk til du har en klissete røre.
- Fordel røren i en smurt brødform og topp med finhakkede hasselnøtter. Dytt nøttene godt ned i brødet.
- Stek brødet nederst i ovnen på 180 grader i cirka 50 minutter.
- Brødet holder seg godt og saftig i flere dager. Kan gjerne oppbevares i kjøleskapet.
*Forutsetter daglig inntak av 250 mg DHA
**forutsetter daglig inntak av 250 mg EPA/DHA
***forutsetter daglig inntak av 2000 mg EPA/DHA
NO/NYP/1118/0109
8 kommentarer
Mange kcal PR 100g sånn ca???
Hei Hanne. Nå har jeg lagt inn hele oppskriften i kostholdsplanleggeren.no og kommet frem til 237 kcal per 100 g. Hilsen Åse
Hvor mange kalorier og 100 gram ?
Hei Veronica. Nå har jeg lagt inn hele oppskriften i kostholdsplanleggeren.no og kommet frem til 237 kcal per 100 g. Hilsen Åse
Hei.
Jeg har nå prøvd å lage dette brødet. Men jeg har problemer med å få det gjennomstekt.
Hei Connie! Brødet skal være kompakt og litt rått. Så du gjør det nok helt riktig 🙂 Det er ikke et «lett og luftig» brød.
Skal brødet være tørt og luftig inni når det er steikt,eller kompakt og ser litt rått ut,steikte det faktisk i 1,5 timer,ble en god skorpe og brødet er kjempegodt men ser rått ut,håper på svar
Kompakt og litt rått er helt riktig, det er ikke et «lett og luftig» brød?