Oppskrift på gremolata med bladpersille og erter

Gremolata er en smaksbombe av et tilbehør som virkelig kan løfte en rett! Ferske urter er en genial måte å smaksette maten på, og kan bidra til å begrense behovet for salt.

Gremolata er et hakket urtekrydder, som originalt lages med fersk persille, sitronskall og hvitløk. Det er et smaksrikt tilbehør som passer kjempegodt til kjøtt og fisk, og egner seg også supert til grillede grønnsaker.

 

Denne varianten er laget på mer enn bare urter og i tillegg tilsatt erter, men kan brukes på samme måten som klassikeren. I tillegg til god smak er dette tilbehøret proppfullt av næring:

 

  • Fersk bladpersille er en krydderurt som er en god kilde til fiber, vitamin A, vitamin C, folat og kalium. Det inneholder også E-vitamin, K-vitamin, kalsium og jern.
  • Erter er kalorifattig, men rik på proteiner, vitamin A, vitamin C, kalsium, magnesium og jern.
  • Selv om dette er et tilbehør som man spiser i begrensede menger og inntaket av bladpersille derfor ikke blir så stort per porsjon, er bruk av ferske krydderurter en smart og enkel måte å løfte næringsinnholdet i en rett på.

 

Les også: Derfor er magnesium viktig for deg som er aktiv

 

 

Gremolata av erter
Dette sunne tilbehøret kan du bli hekta på!

 

Tilberedningstid: 10 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Ingredienser, til 4 porsjoner:

350 g erter, frosne eller hermetiske

0,5 stk økologisk sitron, saft og skall fra

2 ss extra virgin olivenolje

1 potte fersk bladpersille

1 ts pepper

 

Fremgangsmåte på gremolata med erter og persille:

  1. Tin eller skyll av ertene, og ha de i en bolle.
  2. Riv sitronskall over dem med et rivjern. Skvis over saft fra sitronen, og ringle over med olivenolje. Mos blandingen med en gaffel til en grov miks.
  3. Finhakk bladpersille og vend det inn i miksen i bollen sammen med pepper.

 

Tips!

  • Dette tilbehøret passer godt som topping på supper eller gryter, prøv den gjerne til bacalao. Det går også fint til grillet fisk, stekt asparges, eller sammen med mozzarella.
Gremolata med erter og persille
Gremolata med erter og persille kan oppbevares i et tett glass i kjøleskapet i opptil fire dager. Dette er derfor ypperlig når du vil lage deler av middagen i forkant.

 

 

C-APROM/NO/NYP/0017

Publisert oktober 6, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *