Fremtidenes mat og et mer bærekraftig kosthold

Professor Trygve Brautaset og Åse Andresen snakker om fremtidens mat i Friskere viten
Kan fremtidens mat bli mer bærekraftig dersom vi alle tar grep? Og kan og bør genmodifisert mat være en del av løsningen for å skaffe nok næring til alle?

 

 

Dette er noen av spørsmålene våre eksperter prøver å svare på i denne episoden av Friskere Viten.

Bakteppet kjenner vi. Vi går mot 9 milliarder mennesker på jorden. Dagens matproduksjon står nå for mer enn 25 prosent av verdens klimagassutslipp. Slik vi produserer og konsumerer idag er langt ifra bærekraftig, ifølge EAT Lancet-rapporten.
I tillegg truer krig og destabilisering verdens matfat.

For å finne noen svar og mulige løsninger snakker vi i denne episoden med to eksperter innenfor sitt fagfelt. Professor Trygve Brautaset, som jobber ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap på NTNU, sitter også i Bioteknologirådet og i et regjeringsutvalg som nå skal vurdere Bioteknologiloven.
I vårt faste panel møter du også Åse Andresen, klinisk ernæringsfysiolog og fagsjef ved Nycoplus.

Sammen ser de på hva både samfunn, politikere, forskere og ikke minst vi som enkeltpersoner kan bidra med til å løse dagens- og morgendagens utfordringer. Kan vi da få nok, bærekraftig og næringsrik mat til alle?

Publisert oktober 12, 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *