Smoothie fungerer utmerket som lunsj, særlig hvis du er bevisst på hva du putter i blenderen. Denne varianten med blant annet banan, jordbær og avokado egner seg fint i en flaske på jobb eller skolen, eller som en smoothiebowl i en skål toppet med kornblanding og bær.
- Dersom smoothie skal fungere som et fullverdig måltid bør det tilsettes både yoghurt, havregryn og nøtter. Det øker næringsinnholdet og bidrar med både fiber, proteiner og kalsium.
- Det er også lurt å ha en kilde til sunne fettsyrer. I dette tilfelle kommer disse fra avokado og mandler, som begge er rike på nettopp de sunne fettsyrene, som også bidrar til å holde deg mett.
- Yoghurt er en god kilde til vitamin B12 og kalsium, som er viktige næringsstoffer henholdsvis for energiomsetning og benhelse.
Tilberedningstid: 10-20 minutter
Tilsvarer cirka 1 stort glass ferdig smoothie
Ingredienser:
2 ss yoghurt naturell
1 dl melk, kan erstattes med vann
0,5 stk banan, kuttet i skiver
0,25 stk avokado
0,5 dl lettkokte havregryn
10 stk mandler
8 stk frosne jordbær
Fremgangsmåte:
1. Start med å tilsette yoghurt naturell og melk i blenderen.
2. Kutt banan i skiver og ha i blenderen sammen med avokado, havregryn, mandler og frosne jordbær. Kjør til en jevn smoothie.
Tips!
- Det anbefales å tilsette våte ingredienser først når man lager smoothie, for å skåne blenderen mot harde biter.
- Juster konsistensen med litt mer melk etter behov.
- Du kan gjerne bruke store havregryn istedenfor lettkokte havregryn etter ønske.
NO/NYP/0919/0103