Oppskrift på quinoa- og linsesalat

Prøv denne friske, fargerike og næringsrike salaten til lunsj eller som en lett middag!

Ingenting er bedre enn en skikkelig god salat – særlig når den er budsjettvennlig, kjapp, enkel og med mye smak. Denne inneholder fullverdig protein fra quinoa, og er også en god kilde til jern både fra grønne grønnsaker, frø, linser, erter og quinoa.

Quinoa er en fullverdig proteinkilde, det vil si at det inneholder alle aminosyrene (byggesteinene i et protein) som kroppen trenger og ikke kan lage selv. Jern er et næringsstoff som kan være litt utfordrende å få dekket dersom man spiser helt plantebasert, men med et variert kost er det enklere å komme i mål. Mineralet er viktig blant annet for å transportere oksygen rundt i kroppen vår, og vi nyttiggjør oss kun en liten andel av jernet som maten vi spiser inneholder.

Med flere, gode plantebaserte kilder til jern i samme måltid servert sammen med C-vitaminrike grønnsaker, hjelper du kroppen å nyttiggjøre seg bedre av jernet som finnes i denne retten. Det er derfor ikke tilfeldig hva som ligger på denne tallerkenen

Tilberedningstid: 30-40 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

INGREDIENSER

2 porsjoner

1 dl tørr quinoa

0,5 stk brokkoli

1 ss olje til steking

0,25 ts salt, kan sløyfes

0,25 ts pepper, kan sløyfes

2 gode never finhakket spinat

100 g linser

 

Topping:

1 ss gresskarkjerner

1 ss solsikkefrø

1 ss sesamfrø

 

Grønn dressing:

200 g grønne erter

2 ss plantebasert rømme eller créme fraîche (kan byttes ut med vanlig variant)

1 dl vann

1 ss olivenolje

0,25 ts salt

0,25 ts pepper

 

Fremgangsmåte quinoa- og linsesalat med spinat, brokkoli og grønn dressing:

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  2. Lag den grønne dressingen ved å ha erter, créme fraîche, vann, olje, salt og pepper i en food processor. Kjør til du har en jevn dressing. Juster med mer vann dersom du ønsker en mer flytende dressing.
  3. Rist gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø i tørr stekepanne til de blir gyllende.
  4. Del brokkolien i små buketter og stek raskt i en varm stekepanne med olje, salt og pepper.
  5. Finhakk spinaten og vend sammen kokt quinoa, linser og spinat. Fordel i to skåler.
  6. Ha brokkoli og frø over hver skål, og topp med grønn dressing.

 

Tips:

  • Dressingen kan du oppbevare på tett glass i kjøleskapet i opptil en uke.
  • Ristede nøtter kan du oppbevare i en tett boks og bruke i salater eller som yoghurttopping.
  • Denne oppskriften er vegetarisk. Dersom du bruker en plantebasert crème fraiche eller rømme i dressingen er den også helt vegansk.

 

NO/NYP/0319/0048

Publisert juni 6, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *