Hjemmelaget salatdressing full av næring

Denne asiatiske dressingen, eller dippen om du vil, er en kjedelig salat sin store redning. I tillegg til å tilføye god smak bidrar den også med viktige næringsstoffer som du sjeldent finner i butikkvarianten.

Mens ferdiglagde dressinger kan ha sin funksjon, blir det neppe helt det samme etter du har smakt denne hjemmelagde varianten. En av fordelene er at du kan tilsette mer av de smakene du like selv. Hvis du ikke er fan av koriander, kan du bytte det ut med bladpersille. Tilsett gjerne chili hvis du vil gi den litt snert, eller bytt ut lime med sitron hvis det er det du har for hånden.

 

Utgangspunktet for smakene i dressingen er fra det asiatiske kjøkkenet, og inneholder blant annet ingefær, kokos og koriander. Masse koriander. Denne krydderurten er elsket og hatet, men den er udiskutabelt uunnværlig i asiatisk mat. Ikke alle vet at du også kan løfte det totale næringsinnholdet i en rett ved å tilsette ferske urter:

  • Koriander er rik på fiber, vitamin A, vitamin C og vitamin K.
  • Mais gir deg påfyll av kostfiber, folat og kalium.
  • Erter inneholder blant annet kostfiber, protein, vitamin A, folat, kalium og magnesium.

 

Les også: Dette er vitaminet kontorarbeidere må sørge for å få i seg nok av

 

Oppskrift på sunn salatdressing
I denne oppskriften kan du bytte ut koriander med bladpersille om ønskelig.

 

Tilberedningstid: 10-20 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Ingredienser, 4 porsjoner:

200 g erter

200 g maiskorn

1 dl original kokosmelk

0,5 stk lime, saften fra

1 potte fersk koriander

0,5 ts salt, kan justeres opp eller ned

1 ts pepper, kan justeres opp eller ned

 

Fremgangsmåte på asiatisk salatdressing:

  1. Tin erter hvis disse er frossen. Skyll av mais hvis disse er hermetiske. Ha i en foodprosessor, eller i en bolle hvor du kan bruke stavmikser.
  2. Tilsett kokosmelk, saft fra lime og koriander. Kjør til en jevn blanding.
  3. Smak til med salt og pepper.

 

Tips!

  • Ved å spe på med mer væske blir den mer flytende, som en dressing.

 

Server til salat med for eksempel mango og avokado, som tilbehør til laks eller torsk, eller som topping til ovnsbakt søtpotet eller grillmat.

 

 

 

Kilder: Matvaretabellen

C-APROM/NO/NYP/0011

Publisert oktober 14, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *