Hvordan få et bedre immunforsvar?

Fysisk aktivitet og nok søvn er viktig for å ta vare på immunforsvaret. Det er også et sunt og variert kosthold. Du har sikkert hørt at vitamin C er viktig, men visste du at sink også er sentralt?

Om vinteren er immunforsvaret i sentrum, men vi må ha fokus på gode vaner gjennom hele året for at det skal fungere optimalt når vi trenger det mest. Immunforsvaret er kroppens eget forsvarssystem, og består av spesialiserte celler og organer. Livsstilen din og maten du spiser påvirker immunforsvaret ditt, og særlig har C-vitamin og sink sentrale roller.

 

C-vitamin og sink for immunforsvaret

Både vitamin C og sink har viktige roller for en rekke prosesser i kroppen. C-vitamin bidrar blant annet til:

  • å opprettholde immunsystemets normale funksjon
  • normal energiomsetning
  • øker opptaket av jern i plantebaserte kilder i kostholdet, som korn og mørkerønne bladgrønnsaker
  • reduserer trøtthet og utmattelse

 

Sink bidrar blant annet til å opprettholde:

  • immunsystemets normale funksjon
  • normal kognitiv funksjon
  • normal fruktbarhet
  • normal hud, normalt syn, hår, normale knokler og negler

 

Mat med vitamin C og sink

Frukt, bær og grønnsaker som kiwi, appelsin, solbær, jordbær, paprika, kålrot, brokkoli, spinat og grønnkål er eksempler på gode C-vitaminkilder gjennom mat. Sink finnes i blant annet storfekjøtt, innmat, fisk, skalldyr, melk og melkeprodukter, kornprodukter og belgvekster.

Med næringsstoffanbefalingene fra november 2023 økte anbefalingene for daglig inntak av vitamin C og sink med mer enn 20 %. Du kan lese hele anbefalingen fra Helsedirektoratet her.

 

Nyhet! Brusetabletten Nycoplus C-vitamin + sink med granateplesmak for immunforsvaret kan nå kjøpes i apoteket.

 

Brusetablett med C-vitamin + sink – Tilskudd hvis du ikke får nok fra kostholdet

Hvis du mistenker at du bør få i deg mer vitamin C og sink, kan en brusetablett være løsningen i hverdagen. I brusetabletten får du alt i samme pakke. Med en tablett får du dekket hele dagsbehovet for C-vitamin og sink, som begge to bidrar til å opprettholde et normalt immunforsvar.

Nycoplus C-vitamin + sink med granateplesmak er det nyeste tilskuddet til vår familie med brusetabletter. I apoteket finner du også C-vitamintabletter med smak av sitron, appelsin og solbær, i tillegg til Nycoplus C-vitamin 1000 mg ingefær + D3-vitamin. Brusetablettene løser seg lett opp i vann og alle er frie for gelatin.

 

Id: NO-NYPL-2400042

Publisert mars 6, 2024

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *