Gulrot- og gresskarsuppe til Halloween

Gresskar har en mild smak som kan minne om rå søtpotet. Det høres kanskje ikke så fristende ut, men når gresskaret er varmebehandlet får kjøttet en fin sødme og smak.

Skal du feire Halloween og lurer på hva du skal servere gjestene? Prøv denne gulrot- og gresskarsuppen – nydelig på smak og stappfull av A-vitaminer.

31. oktober er det Halloween, eller Allehelgensaften som det heter på norsk. Mange legger feiringen til nærmeste helg.

Gresskar er selve symbolet på Halloween-feiringen, og mange kjøper inn store, oransje gresskar og graver ut innmaten for å lage skumle lykter og andre Halloween-dekorasjoner. Men husk at gresskar også er spiselig!

Gresskar har en mild smak som kan minne om rå søtpotet. Det høres kanskje ikke så fristende ut, men når gresskaret er varmebehandlet får kjøttet en fin sødme og smak.

 

Gulrot- og gresskarsuppe

Gresskar passer for eksempel utmerket i supper, og smaker veldig godt sammen med løk og gulrot. Til Halloween passer det dessuten ypperlig å servere suppen i selve gresskarskallet.

Både gresskar og gulrot er gode kilder til betakaroten. Betakaroten omdannes i kroppen til A-vitamin og kalles derfor provitamin A.

A-vitamin er viktig for immunforsvaret, samt for å opprettholde normale slimhinner, normal hud og normalt syn. Dessuten bidrar A-vitamin til kroppens normale omsetning av jern.

RIK PÅ A-VITAMIN: Gresskar inneholder mye A-vitamin.


Slik lager du gulrot- og gresskarsuppe

Dette trenger du til seks porsjoner:

500 gram gulrot

1 stk løk

500 gram gresskar – kun kjøtt

75 g smør

1,2 l vann

1,2 dl hvitvin

3 stk kyllingbuljongterning

1 ss flytende honning

3 dl matfløte

smak til med salt og pepper

litt finhakket kruspersille

Slik gjør du:
  1. Skrell gulrøtter og løk og del det i biter. Ta kjøttet ut av et gresskar og rens det for frø (dette kan være litt sølete, så bruk engangshansker). Spar på frøene – disse kan brukes. Skjær kjøttet i terninger og kjør det til puré i en foodprosessor.
  2. Ha smør i en stor kjele og stek grønnsakene og gresskarpureen på middels varme i cirka fem minutter. Tilsett vann, hvitvin, smuldret kyllingbuljong (du kan bruke grønnsaksbuljong om ønskelig) og honning.
  3. La suppen få et oppkok. Sett deretter ned varmen til middels og la den småkoke i cirka 30 minutter eller til gulrøttene er møre.
  4. Bruk en stavmikser eller lignende til suppen har en jevn og fin konsistens. Tilsett fløte og la suppen småkoke videre i cirka syv minutter.
  5. Synes du suppen er for tykk, kan du tilsette mer væske.
  6. Smak til suppen med salt og pepper og server den med litt finhakket kruspersille og godt fullkornsbrød til.
  7. Denne retten tar mellom 40 og 60 minutter å lage.
  8. Vi ønsker deg en riktig hyggelig Halloween-feiring!

 

Oppskriften og hovedbildet er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Bildet i teksten: Colourbox.

 

NO/NYP/1216/0136

Publisert oktober 26, 2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *