Omega-3 for deg med fisk- og skalldyrallergi

Omega-3 for deg med fisk og skalldyrallergi
Er du allergisk mot sjømat, men ønsker å få i deg de sunne fettsyrene? Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 inneholder den eneste vegetabilske kilden til omega-3-fettsyrene DHA og EPA og er helt fritt for allergener.

Hvis man er allergisk mot fisk er det faktisk fiskeproteinet man ikke tåler. Proteiner kan enkelt erstattes med andre proteinkilder, som kjøtt og egg, men du går da glipp av de viktige omega-3-fettsyrene. Derfor må personer med fiskeallergi få dette i seg på andre måter.

 

Hvilke typer omega-3 har vi?

Det finnes to hovedgrupper av omega-3-fettsyrer i kosten vår. De korte omega-3-fettsyrene kalles planteomega-3 og finnes i planter og dyr fra landbruket. De tre lange omega-3-fettsyrene kaller vi marint omega-3. Disse finnes nesten utelukkende i fisk og annen sjømat. Gode næringskilder som har et høyt innhold av de marine omega-3-fettsyrene er fet fisk som laks og makrell.

Det finnes mest dokumentasjon på at det nettopp er marint omega-3 som er bra for hjertehelsen.

 

Hva er vegetabilsk omega-3?

Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 er utvunnet fra marine mikroalger og inneholder derfor marine omega-3-fettsyrer, samtidig som produktet er fullstendig blottet for fiskeproteiner som kan være skadelig for allergikere. Dette er en bærekraftig og stabil kilde til de lange omega-3 fettsyrene. Algene er dyrket frem i lukkede anlegg, som betyr at de ikke er eksponert for miljøgifter.

Et daglig inntak på 250 mg EPA og DHA bidrar blant annet til å opprettholde normal hjertefunksjon.* Én kapsel Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 er derfor nok for å dekke dagsbehovet med tanke på hjertet. Helt uten fisk.

Les også: Hvordan få i deg nok omega-3

 

Kan omega-3 produkter merket med «fiskeolje» være skadelig for fiskeallergikere?

Ettersom de tradisjonelle omega-3-produktene er utvunnet fra fisk og derfor merket med «fiskeolje» lurer endel personer med fisk- og skalldyrallergi på om det er trygt å ta produktene – og det er jo fullt forståelig.

Fiskeolje er i prinsippet et allergen, men all omega-3 fra Nycoplus er renset for fiskeprotein og kan derfor tas ved fiskeallergi. Ønsker du likevel ikke å bruke et fiskeoljeprodukt, er Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 et trygt alternativ.

I tillegg til å være fritt for fiskeprotein, er produktet også fritt for gluten, laktose, sitrus og gelatin. Det er helt uten andre animalske produkter og kan trygt tas av både allergikere og vegetarianere/veganere.

 

Tilskudd for fiskeallergikere

Et kosthold uten fisk gir kun korte, ikke lange omega 3-fettsyrer, ettersom langkjedet omega-3 kun finnes i fisk- og sjømat. For dem som ikke spiser fisk, enten på grunn av allergi eller av andre årsaker, er derfor Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 et trygt og godt alternativ. Produktet fås kjøpt på apotek.

*Forutsetter daglig inntak av 250 mg DHA.

**Forutsetter daglig inntak av 250 mg EPA/DHA.

 

Vegetabilsk Omega-3
Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 et trygt og godt alternativ.

 

Kilder: Helsenorge.no, Havforskningsinstituttet, NHI
Foto: Shutterstock
ID: NO/NYP/0419/0055

Publisert juni 3, 2018

4 kommentarer

    1. Hei Leena Anneli! Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 inneholder ingen fiskeprotein som er det som utløser fiskeallergi hos både mennesker og dyr. Hilsen Åse

    1. Hei Vaida. Antioksidantene er vitamin E og C (beskrevet slik i ingredienslisten: antioksidanter (tokoferolrikt ekstrakt, askorbinsyreester av fettsyrer). Vennlig hilsen Åse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Relaterte produkter

Nycoplus

Vegetabilsk Omega-3

30 kapsler

100% Vegetabilsk Omega-3

Nycoplus

Omega-3 Basic

90 kapsler

Omega 3 kapsler

Nycoplus

Omega-3 Høykonsentrert

500 mg - 120 kapsler

Omega-3

Nycoplus

Høykonsentrert Omega-3

1000 mg - 120 kapsler

Omega-3