Slik får barna i seg nok vitaminer, mineraler og omega-3

Småspiste barn får gjerne ikke i seg nok omega-3, vitaminer og mineraler
Barn som spiser lite eller ensidig over tid trenger gjerne tilskudd for å dekke behovet av viktige næringsstoffer. Nycoplus har produkter spesielt tilpasset barn, som sikrer at de får i seg alt de trenger.

Vitaminer, mineraler og omega-3 er viktig for små barn som vokser. Men om barna er småspiste eller kresne, er det gjerne ikke så lett å få i de tilskudd heller. Derfor har Nycoplus utviklet flere produkter som er spesielt tilpasset barn.  

 

Nycoplus geleputer med omega-3, D-vitamin og jod for barn

Fisk er en god kilde til omega-3, jod og D-vitamin. Barn som av ulike grunner ikke spiser fisk, trenger gjerne tilskudd. 

 

Spiser ikke barna fisk?

Barn som ikke spiser fisk kan ha nytte av tilskudd med D-vitamin, jod og omega-3. Vitamin D bidrar til normalt immunforsvar, mens omega-3 er viktig for vedlikehold av normal hjertefunksjon, hjernefunksjon og normalt syn. Fet fisk som sild, laks og makrell er gode kilder til D-vitamin og omega-3. Jod bidrar til barns normale vekst og til normal kognitiv funksjon, og finnes blant annet i hvit fisk. Nyheten Nycoplus Geleputer D-vitamin + jod har tropisk smak og dekker behovet til barna som ikke får i seg nok av både fet fisk og hvit fisk.  

Som et alternativ til tran finnes også Nycoplus Omega-3 Geleputer, også spesielt tilpasset for barn. Disse inneholder omega-3-fettsyrer (EPA og DHA), A-, D- og E-vitamin. De små geleputene har en god smak av sitron, og ingen transmak.  

 

Trenger barna tilskudd av D-vitamin?

I Norge anbefaler helsemyndighetene at barn får tilskudd av D-vitamin allerede fra første leveuke. D-vitamin bidrar til at immunforsvaret fungerer normalt. Vitaminet er viktig for å sikre opptak og utnyttelse av kalsium, og vedlikehold av skjelett og tenner. Nycoplus har både D-vitamindråper som kan benyttes fra barnet er en uke gammelt og D-vitamin tyggetabletter med colasmak. 

 

Spiser barna nok mat rik på jern?

Barn som er født rundt termin, fødes med fullt jernlager, og dette varer i omtrent et halvt år. Mineralet er viktig for flere funksjoner i kroppen, som å frakte oksygen til alle kroppens organer, og reduserer slapphet og trøtthet. Jern bidrar også til normal funksjon av immunforsvaret, og produksjon av røde blodlegemer og hemoglobin. Fast føde med jernrike matvarer som grøt, kjøtt og grovt brød anbefales fra denne alderen, og barn som ikke får i seg nok av dette kan trenge tilskudd av jern. Nycoplus Jerndråper har ingen smak og kan gis barn fra ett år.  

 

Drikker ikke barna melk eller får i seg nok melkeprodukter?

Barnas ben vokser raskt frem til femårsalderen. Da er det viktig å sikre at de får i seg nok kalsium for å bygge sterke knokler, og holde muskler, nerver og celler i gang. Dersom barna ikke får i seg nok kalsium gjennom kalsiumrike matvarer som melk og meieriprodukter, fiken, grønnkål og brokkoli, kan et kalsiumtilskudd vurderes. Kalsium finnes ikke i multivitaminmineraler da mineralet tar så stor plass, men en brusetablett med jordbærsmak eller tyggetablett med appelsinsmak kan hjelpe til med å dekke barnas behov. 

Brusetablett for barn med vitaminer og mineraler
Nycoplus Multi Barn passer for barn som spiser lite eller ensidig. 

 

Har barna behov for multivitaminmineraler?

I tillegg til omega-3, er vitaminer og mineraler viktig for barns utvikling og vekst. Kroppen danner ikke næringsstoffer selv og er avhengig av tilførsel gjennom mat og drikke. Er du usikker på om barna dekker behovet for vitaminer og mineraler gjennom kostholdet? Gå gjennom sjekklisten for anbefalinger fra Helsedirektoratet:  

  • Fem porsjoner frukt, grønnsaker og bær hver dag, som inneholder viktige næringsstoffer som vitamin C og betakaoten. Grønne bladgrønnsaker er spesielt gode kilder til folat, vitamin K, kalsium og jern. 
  • En stor middagsporsjon eller åtte påleggsporsjoner med fet fisk i uken. En viktig kilde til omega-3 og D-vitamin. 
  • Melk og meieriprodukter minst tre ganger daglig, som er hovedkilden til kalsium i det norske kostholdet. 
  • Fire porsjoner fullkornsprodukter daglig, som er gode kilder til jern, B-vitaminer, sink og selen. 

For barn som generelt spiser lite eller ensidig, kan et multitilskudd sikre daglig behov av viktige vitaminer og mineraler. Nycoplus har tre ulike multitilskudd spesialtilpasset for barn. Vitaminmikstur med fruktsmak inneholder ti viktige vitaminer, og passer for de som vil ta vitamintilskudd i flytende form. Denne inneholder ikke mineraler. For de som i tillegg ønsker tilskudd av viktige mineraler som jern, jod og magnesium, er tyggetablett med tuttifrutti-smak og brusetablett med tropisk smak gode alternativ. Brusetabletten er enkel å få i de som ikke er glade i å tygge tabletter. Både tyggetabletten og brusetabletten inneholder 13 vitaminer og åtte mineraler, og har gode smaker, uten ettersmaken mineraler gjerne gir.  

Publisert september 26, 2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *