Oppdag Nycoplus kosttilskudd med høyere dose D-vitamin

Hyggelig middagsselskap ute i hagen
Vitamin D har mange viktige funksjoner i kroppen. Dessverre får mange nordmenn i seg altfor lite av solskinnsvitaminet, og noen trenger litt mer enn andre.

Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon og normale knokler og tenner. Vitaminet sikrer også at kroppen har et optimalt opptak av kalsium fra tarmen og bidrar til immunsystemets normale funksjon.

 

Mange nordmenn har underskudd av D-vitamin

Forbrukerundersøkelser gjort i 2016 viser at mange nordmenn har et kosthold som inneholder lavere mengde D-vitamin enn anbefalingene fra Helsedirektoratet.Derfor er D-vitamin ett av få vitaminer myndighetene anbefaler at man tar tilskudd av.

 

Har du behov for et høyere tilskudd?

Huden din lager D-vitamin når du er ute i solen, spesielt om sommeren. D-vitamin tilføres også gjennom kosten, og særlig fete fisker er rike på vitaminet, men har du et kosthold uten, eller spiser lite animalske produkter er det større sannsynlighet for at du har behov for tilskudd, siden de viktigste kildene til D-vitamin er animalske (fisk og egg).

 

Den norske vinteren er ikke den mest solfylte tiden på året, noe som betyr at mange kan ha et større behov for tilskudd i vintermånedene. Mennesker med lys hud produserer for øvrig mer D-vitamin enn eldre og de med mørk hudfarge. Helsedirektoratet anbefaler alle som ikke har et tilstrekkelig inntak av D-vitamin å ta et D-vitamintilskudd daglig, særlig i perioder av året med lite sol.

 

Har du behov for en høyere vitamindose?

Nycoplus lanserer endelig to nye tilskudd i sin produktportefølje: D-vitamin 40 µg og 80 µg. To reseptfrie tilskudd du nå får kjøpt på apoteket. Om kostholdet ditt ikke dekker det anbefalte inntaket av D-vitamin og du i tillegg er lite eksponert for sollys, kan det være hensiktsmessig å ta tilskudd regelmessig. De to nye tilskuddene inneholder høyere konsentrasjon av D-vitamin og er beregnet for personer som kan ha behov for en høyere vitamindose.

Nycoplus D-vitamin 40 µg er fra 11 år og oppover. 

Nycoplus D-vitamin er 80 µg fra 18 år og oppover.

  

Kilde:

https://helsedirektoratet.no/Lists/Publikasjoner/Attachments/1291/Utviklingen-i-norsk-kosthold-2016-matforsyningsstatistikk-IS-2609.pdf

 

NO/NYP/0817/0077

Publisert august 29, 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *