Torsk med stekt fullkornsris og bakte tomater

Dette er middagstipset for deg som både vil spise sunt og godt!

Torsk er en smakfull hvitfisk rik på jod, et næringsstoff som mange i Norge ikke får i seg tilstrekkelig av. Adekvat inntak av jod er spesielt viktig for gravide kvinner og bidrar til barns normale vekst. Torsk kan derfor med fordel inngå i kostholdet.

Jod er spesielt viktig for normal kognitiv funksjon og normal energiomsetning, i tillegg til normal funksjon av nervesystemet.

Denne middagen er både næringsrik og smakfull, og du kan gjerne bruke andre grønnsaksrester som du har liggende i kjøleskapet i tillegg til tomatene.

Tilberedningstid: 30-40 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

INGREDIENSER

2 porsjoner

300 g torsk

150 g små tomater

1 ss olivenolje

Salt og pepper etter ønske

 

2 porsjoner fullkornsris

2 håndfuller fersk spinat

1 ss olje

 

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220 grader, og kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Ha torskefileter og tomater i en ildfast form. Ringle over olje, og salt og pepper etter ønske. Bak formen i ovnen i 10-15 minutter, gjerne med grillelement på.
  3. Stek kokt ris og finhakket spinat i olje i en varm panne, til spinaten faller litt sammen.
  4. Server stekt ris på tallerkener toppet med torsk og tomat.

 

 

NO/NYP/0419/0058

Publisert juni 6, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *