Nycoplus K2-vitamin 75 µg
30 tabletterVarenummer: 806627
Vitamin K bidrar til å opprettholde normal benbygning og bidrar til at kroppen har en normal blodlevring.
1 tablett inneholder | %* | |
Vitamin K | 75µg | 100 |
* Av referanseverdi | ||
Inneholder
Fyllstoffer, (kalsiumfosfater, cellulose, silisiumoksid), overflatebehandlingsmidler (magnesiumsalter av fettsyrer, fettsyrer), menaquinon (vitamin K2).
Vitamin K2 kan tas av personer som ønsker å ta vare på benhelsen og som ikke allerede tar et tilskudd med vitamin K. Vitamin K2 produseres av bakterier i tarmen, men noe finnes også i egg, kylling, lever, enkelte modne oster og gjærede produkter som natto (gjærede soyabønner) som det spises mye av i Japan.
Vitamin K er nødvendig for at blodet skal koagulere (levre seg). Det er også godt dokumentert at vitamin K er viktig for benhelsen. Naturlige bakterier i tarmen danner vitamin K2, men ikke i tilstrekkelige mengder. Absorpsjonen av vitamin K er relativt lav, og i motsetning til andre fettløselige vitaminer er lageret lite og omsetningen rask*. Det er derfor viktig med regelmessig tilførsel. Vitamin K finnes ikke i den norske matvaretabellen, men beregnet innhold av vitamin K basert på norske kostregistreringer tyder på at inntaket er under halvparten av det som er optimalt**.
Personer som bruker legemidlet med virkestoffet warfarin bør snakke med legen sin før de begynner med et tilskudd med vitamin K.
Egenskaper
- Bidrar til å opprettholde normal benbygning.
- Bidrar til normal blodlevring.
* Drevon og Blomhoff. Mat og medisin. 7. utg 2019.
** Drevon et al. Biologiske effekter av vitamin K og forekomst i norsk kosthold. Tidsskr Nor Lægeforen 2004; 124:1650-4