Wraps med kalsium og C-vitamin

Uncategorized | 2. mars 2015

Denne meksikanske wrapen med norsk vri er sunn, smakrik og enkel å lage. Den er også rik på C-vitamin og kalsium. Her er oppskriften.

Liker du sunn mat i farta eller ønsker du å lage noe nytt til barnas matpakker? Denne wrapen er lett å lage. Og smaker veldig godt.

Med wraps har man lov til å leke litt med forskjellige ingredienser. Frisk salat, søte tomater, reker og god ost er med på å gjøre dette sunne wrapsalternativet til et festmåltid.

Den gir deg også verdifullt påfyll av en del viktige vitaminer og mineraler for kroppen, blant annet C-vitamin og B12-vitamin.

C-vitamin og B12. C-vitamin har positiv innvirkning på svært mange funksjoner i kroppen, blant annet nervesystemet, immunforsvaret og kroppens opptak av jern, samt å redusere trøtthet og utmattelse.

Dessuten bidrar C-vitamin til et sunt bindevev. Vitaminet er også med på å danne kollagen, som er bindevevets viktigste protein. Bindevevet holder sammen kroppens vev og organer.

B12-vitamin bidrar blant annet til normal dannelse av røde blodlegemer og normal energiomsetning. I tillegg bidrar B12 til både nervesystemets og immunforsvarets normale funksjon, samt til å redusere trøtthet og utmattelse.

B12 spiller også en rolle i celledelingsprosessen, og dette vitaminet er også viktig for at B9-vitamin (folsyre) skal virke.

Kalsium og jod. Wrapen inneholder også mineraler som kalsium, magnesium og jod.

Kalsium er spesielt viktig for vedlikehold av normalt skjelett og normale tenner. Det bidrar også til normal blodlevring, normal energiomsetning og normal muskelfunksjon. I tillegg bidrar kalsium til at kroppens fordøyelsesenzymer fungerer normalt.

Magnesium er viktig for kroppens stoffskifte, normal hjerte- og muskelfunksjon, samt nervesystemets normale funksjon. Magnesium bidrar også til å redusere trøtthet og utmattelse.

Jod er viktig for mange funksjoner i kroppen, blant annet normal produksjon av skjoldbruskhormoner og skjoldbruskkjertelens normale funksjon.

Dette mineralet bidrar også til normal kognitiv funksjon og normal energiomsetning, samt nervesystemets normale funksjon. Jod er også med på å opprettholde normal hud.

Dette trenger du til fire porsjoner:

  • 8 stk hvetetortilla
  • 100 g baconost
  • 100 g salatblad
  • ¼ stk slangeagurk
  • 2 stk plommetomat
  • 100 g reker
  • 50 g Norvegia

Slik gjør du:

Smør på 1 ss smørost på hver tortilla. Riv salat og skjær grønnsaker. Bland med reker og revet ost.

Legg deretter grønnsaksblandingen i tortillaen og rull den godt sammen. Del dem i to og server gjerne litt salat ved siden av.

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *