Purresuppe i to skåler

Vitaminrik purresuppe med poteter

Frukt og grønt | 9. desember 2016

Hjemmelaget purresuppe med poteter og timian er raskt og enkelt å lage, og inneholder mange viktige vitaminer og mineraler. Sjekk oppskriften her.

Bruker du ferdigposer når du skal lage suppe? Det er ingenting galt med det. Men det å lage hjemmelaget suppe fra bunnen av tar verken lang tid eller er spesielt vanskelig. Bare prøv denne herlige oppskriften på purresuppe med poteter og timian.

Vitaminrik purre. Hovedingrediensen i denne suppen er purre og poteter. Med sin langstrakte form og grønne bladstilker har purren et karakteristisk utseende, og denne grønnsaken er svært rik på blant annet A-vitamin og K-vitamin.

A-vitamin er viktig for immunforsvarets normale funksjon, samt å opprettholde normale slimhinner. I tillegg er dette vitaminet også viktig for normal hud og normalt syn, og det bidrar til kroppens normale omsetning av jern.

K-vitamin er viktig for normal blodlevring, altså at blodet størkner eller koagulerer. Bokstaven K står nettopp for koagulering, altså «Koaguleringsvitamin». Dessuten bidrar K-vitamin til vedlikehold av et normalt skjelett.

Purre inneholder dessuten en del C-vitamin og B-vitaminet folat, samt kostfiber. Kostfiber er som kjent viktig for fordøyelsen.

Purreløk, valnøtt, og poteter
PURRE: Purre har et karakteristisk utseende, og er svært rik på blant annet A-vitamin og K-vitamin.

Næringsrik potet. Poteten inneholder en del C-vitamin. Ifølge den landsomfattende kostholdsundersøkelsen Norkost 3 står poteter for åtte prosent av nordmenns inntak av C-vitamin.

Poteter gir også kostfiber, kalium og magnesium, samt en del av B-vitaminene folat, tiamin og B6.

Slik lager du purresuppe med poteter og timian

Dette trenger du:

3 stk purre

3 stk potet

2 båt finhakket hvitløk

1 ss smør

1 l grønnsakbuljong (utblandet)

3 stilk frisk timian

1 dl crème fraîche original, 35 %

salt og pepper

Slik gjør du:

Rens og skyll purren og skjær den i skiver. Skrell og skjær potetene i biter. Finhakk hvitløken.

Surr purre, hvitløk og poteter i noen minutter i smør i en gryte/kjele. Hell på vann, buljongterning og timian. Kok opp, og la det koke til potetene er møre.

Mos suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper og bland inn crème fraîche. Server suppen med godt, grovt brød til.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Bilder: Colourbox og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

 

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *