Vitaminrik omelett med ost og sopp

Uncategorized | 30. mars 2015

Denne deilige omeletten med ost og sopp er sunn, enkel og rask å lage. Den er dessuten full av viktige vitaminer og mineraler, som B-vitaminer og kalsium. Her er oppskriften.

Omelett er enkelt og raskt å lage, og passer like godt til frokost og lunsj som til middag og kveldsmat. Dessuten er omelett rik på mange viktige mineraler og vitaminer.

B-vitaminer og kalsium. Denne omeletten lages med både egg, sjampinjong og ost, og alle disse ingrediensene inneholder B-vitaminer. B-vitaminer bidrar til immunforsvarets normale funksjon, normalt stoffskifte, normal dannelse av røde blodlegemer og reduksjon av slapphet og trøtthet.

I tillegg bidrar B-vitaminer til å opprettholde normalt syn og hår, samt normal hud.

I tillegg til B-vitaminer inneholder egg også A-vitamin og D-vitamin, samt mineralene jern, kalsium, kalium og fosfor. Ost er rik på fosfor, jod og kalsium.

Kalsium er spesielt viktig for vedlikehold av normalt skjelett og normale tenner. Dette mineralet bidrar også til normal blodlevring, normal energiomsetning og normal muskelfunksjon.

Dette trenger du til én porsjon:

  • 2 stk egg
  • 2 ss melk
  • 1 kryddermål salt
  • 15 g smøreost naturell, mager (ca 1 ss)
  • 3 stk frisk sjampinjong, i terninger
  • ¼ stk løk, finhakket
  • ½ ss smør
  • 30 g salatblad
  • 1 stk tomat
  • 2 skiver grovbrød
  • 1 glass ekstra lett melk

Slik gjør du:

Bland egg, melk, salt og smøreost. Fres så soppen og løken i litt smør i en stekepanne. Deretter tilsetter du egge/osteblandingen, og lar den stå på svak varme til den stivner.

Før servering bretter du den i to, og serverer med salat, tomat, brød og et glass med melk.

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *