Vitaminrik kylling- og pastasalat i boks

Uncategorized | 20. april 2015

Denne kylling- og pastasalaten i boks passer ypperlig til lunsj. Den er sunn, god, enkel å lage og rik på vitaminer – blant annet C-vitamin og B-vitaminer. Her får du oppskriften.

Du trenger verken å spise kjedelig eller usunn mat til lunsj. En salat er et godt alternativ å fylle magen med midt på dagen. Denne salaten med kylling og pasta er kjempegod og enkel å lage. Dessuten er den rik på både C-vitamin og B-vitaminer.

B-vitaminer i kylling. Kylling er en god kilde til B-vitaminer i kosten vår. Kyllingfilet, som benyttes i denne oppskriften, er særlig rik på B3 (niacin) og B6 (pyridoksin). B3 bidrar til normal energiomsetning og nervesystemets normale funksjon, samt å opprettholde normale slimhinner og normal hud.

B6 bidrar også til nervesystemets normale funksjon, samt et godt immunforsvar og normal dannelse av røde blodlegemer.

C-vitaminrik tomat og avokado. I denne oppskriften er også cherrytomater en av ingrediensene. Tomat er rik på både A- og C-vitamin. A-vitamin bidrar til å opprettholde normale slimhinner, normal hud og normalt syn, samt bidrar til immunforsvarets normale funksjon og normal omsetning av jern.

C-vitamin bidrar til et sunt bindevev, immunforsvarets og nervesystemets normale funksjon, samt å redusere trøtthet og utmattelse. Dessuten øker C-vitamin opptaket av jern i kroppen.

Oppskriften inneholder også avokado, som inneholder mye C-vitamin, E-vitamin og B-vitaminer, særlig folat. Folat forebygger ryggmargsbrokk, og ifølge Folkehelseinstituttet kan det halvere risikoen for at barnet får denne medfødte utviklingsforstyrrelsen.

Folat bidrar også til immunforsvarets normale funksjon og å redusere trøtthet og slapphet.

OPPSKRIFT PÅ KYLLING- OG PASTASALAT I BOKS

Dette trenger du til én porsjon:

  • 4 stk rød cherrytomat
  • 50 g ferdigstekt og kald kyllingfilet, i biter
  • ½ stk avokado
  • 50 g pasta
  • 1 dl ruccula
  • ½ dl tzatziki
  • 1 stk grovt rundstykke eller grov scones

Slik gjør du:

Del cherrytomatene i to, og skjær kyllingen og avokadoen i biter. Bland så kylling, pasta, cherrytomater, avokado og ruccula, og ha alt i en egnet matboks.

Ha tzatziki i et plastbeger for seg selv.

Legg ved et grovt rundstykke eller lignende. Hell tzatzikien over salaten før den spises. Nam, nam!

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *