Vitaminrik grønnsakswok med biff

Uncategorized | 18. mai 2015

Grønnsakswok med biff passer perfekt til middag etter en lang dag på jobb eller skole. Denne retten er full av både kostfiber og viktige vitaminer og mineraler. Her får du oppskriften.

Grønnsaker og frukt er viktig i det daglige kostholdet vårt fordi de inneholder mye vitaminer, mineraler og kostfiber, og samtidig gir lite fett og energi.

Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser minst fem porsjoner, tilsvarende minst 500 gram, frukt, grønnsaker og bær hver dag. Halvparten bør være grønnsaker, og halvparten frukt og bær.

Viktige vitaminer og mineraler

Frukt og grønnsaker bidrar blant annet med kalsium, jern, B-vitaminet folat, A-vitamin og særlig C-vitamin. Grønnsaker, frukt og bær står faktisk for cirka 90 prosent av vårt totalt inntak av C-vitamin.

C-vitamin bidrar til normal psykologisk funksjon og normal energiomsetning, samt nervesystemets og immunforsvarets normale funksjon. Dessuten øker C-vitamin opptaket av jern i kroppen og reduserer slapphet og trøtthet.

Grønnsaker inneholder i tillegg mye kostfiber. Kostfiber er blant annet gunstig for fordøyelsen.

Denne retten er full av grønnsaker, og du kan variere grønnsakene etter eget ønske. Her er det bare å prøve seg frem med dine egne favorittgrønnsaker! Du kan også selv velge om du vil lage retten med eller uten kjøtt.

Her er oppskriften på grønnsakswok med biff:

Dette trenger du til fire porsjoner:

  • 150 g babygulrot
  • 150 g sukkererter
  • 150 g grønn, frisk asparges
  • 150 g blomkål
  • ½ stk gul paprika
  • ½ stk rød paprika
  • ½ stk grønn squash
  • 300 g biff
  • 2 ss peanøttolje
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 225 g kokte risnudler

Slik gjør du:

Skjær biff i strimler. Varm opp wokpannen og ha i 1 ss peanøttolje. Wok biffen i ett minutt mens du vender forsiktig om. Legg biffen til side.

Del sukkererter og asparges i to. Del blomkål i passelige buketter. Skjær paprika i strimler og squash i terninger.

Ha resten av oljen i woken. Tilsett grønnsakene og ingefæren og wok i to minutter på sterk varme under omrøring.

Legg biffen tilbake i woken. Wok ytterligere i ett til to minutter under forsiktig omrøring til biffen er ferdig.

Tilsett soyasaus og sesamolje og dryss over pinjekjerner. Rør forsiktig om og server woken umiddelbart med kokte risnudler ved siden av.

Oppskrift og bilde er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *