Vitaminer og mineraler for immunforsvaret

Vitaminer/mineraler | 6. november 2014

Det er høst, kuldegradene kommer krypende og forkjølelsessesongen nærmer seg. Her er de beste rådene om hvilke vitaminer og mineraler som er godt for immunforsvaret ditt.

Etter en lang og varm sommer for de fleste nordmenn, kommer høsten brått på.

Ofte er det varmt om dagen, mens morgenene og kveldene er kjølige med rim i gresset og frostrøyk. Det er ikke så lett å kle seg riktig når morgentøyet består av vindjakke og langbukse, mens på dagtid er skjørt og en tynn bluse mer passende.

Det er jo heller ikke uten grunn at høsten er forkjølelses- og influensasesongen for mange nordmenn. Barna i barnehagen smitter hverandre og er syke på omgang, og voksne må være hjemme fra jobb med lommetørkle og en dyne som sin beste venn.

Et godt immunforsvar. Kroppens immunforsvar, med de hvite blodcellen i spissen, jobber kontinuerlig mot biologiske fremmedlegemer. Alle blir jo forkjølet eller får influensa fra tid til annen, men det er noen grep du selv kan ta for at immunforsvaret skal fungere normalt.

Naturligvis må du sørge for at kroppen er i balanse ved å være fysisk aktiv og å få nok søvn og hvile. Det er i tillegg selvsagt at man skal stumpe røyken og være forsiktig med alkohol.

I tillegg bør du sørge for et balansert og sunt kosthold, slik at du får i deg anbefalt daglig inntak av vitaminer og mineraler.

Vitaminer og mineraler. Vitaminer og mineraler er nødvendig for en rekke funksjoner i kroppen, og noen av dem er spesielt viktige for å opprettholde immunforsvarets normale funksjon.

Blant vitaminene bidrar A-vitamin, C-vitamin, D-vitamin og B-vitaminene B6, B12 og folat til immunforsvarets normale funksjon, mens mineralene jern, kobber og selen også er godt for immunforsvaret.

I tillegg er det mange vitaminer og mineraler som bidrar til både normal energiomsetning og å redusere tretthet og utmattelse – som magnesium og B-vitaminene riboflavin, pantotensyre og niacin.

Får du i deg nok? Helsedirektoratet har angitt daglig anbefalt inntak av en rekke vitaminer og mineraler i publikasjonen «Anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet».

De har også flere generelle kostholdsråd som er nyttige.

Et sunt, gjennomsnittlig norsk kosthold inneholder tilfredsstillende mengder av de fleste næringsstoffer sett i forhold til anbefalt inntak.

TILSKUDD: Nycoplus Multi-tabletter sikrer kroppens daglige inntak av viktige vitaminer og mineraler.

Men om kostholdet ditt ikke dekker det anbefalte inntaket av vitaminer og mineraler, har Nycoplus en rekke kosttilskudd som kan være nyttige. Disse finner du på apoteket.

Vårt beste generelle råd for å dekke ditt daglige behov for viktige vitaminer og mineraler, er å innta multivitaminer og tranprodukter. Nycoplus Multi-tabletter inneholder 13 vitaminer og 9 mineraler.

Dette kan kombineres med omega-3-kapsler eller Apotekets Tran Mild.

Da er det bare å ruste seg til forkjølelses- og influensasesongen, og håpe at det ikke rammer deg denne gangen – i hvert fall ikke så hardt. Ha en frisk og fin høst!

Foto: Colourbox.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *