Vegetabilsk Omega-3 vekker begeistring

Kosthold/ernæring, Produkter | 28. september 2016

Etter at Nycoplus lanserte Vegetabilsk Omega-3 tidligere i år, har produktet blitt godt mottatt av målgruppen. – Vegetarianere og veganere som er innom oss har vist begeistring for dette produktet når de får vite at vi har et omega-3-tilskudd også for dem, sier informasjonsfarmasøyt Viyan Tarin ved Vitusapotek Jernbanetorget.

I februar i år lanserte Nycoplus kosttilskuddet Vegetabilsk Omega-3 fra alger – et hundre prosent vegetabilsk omega-3-tilskudd.

– Tidligere har tilsvarende tilskudd kun vært tilgjengelig gjennom netthandel eller interesseorganisasjoner. Med dette produktet er du garantert kvalitet OG tryggheten det innebærer å handle kosttilskudd på apotek, sier Åse Andresen, klinisk ernæringsfysiolog og fagsjef for Nycoplus.

Viktig for hjertet. Omega-3 er viktig for at kroppen skal fungere optimalt, og er spesielt viktig for å opprettholde normal hjertefunksjon*. De beste kildene til omega-3 er fet fisk, samt tran og omega-3-tilskudd som Nycoplus Høykonsentrert Omega-3.

Utfordrende å få i seg nok. En del grupper i befolkningen har et inntak av omega-3-fettsyrer som er lavere enn anbefalt. Det gjelder spesielt barn og unge, samt gravide.

Det er også utfordrende for vegetarianere og veganere å få i seg tilstrekkelig omega-3, da tran og de fleste omega-3-produkter inneholder fiskeolje. Vegetarianere spiser som kjent ikke kjøtt og fisk, mens veganere har et kosthold HELT fritt for alle animalske produkter.

– Vegetabilsk Omega-3 er spesielt rettet mot vegetarianere og veganere, samt de som er opptatt av bærekraftighet. Dette produktet er utvunnet fra alger dyrket i et lukket miljø, og inneholder de lange omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Både oljen og kapslene er vegetabilske, så tilskuddet er helt fritt for animalske ingredienser, sier Åse Andresen i Nycoplus.

Vekker begeistring. Viyan Tarin, informasjonsfarmasøyt ved Vitusapotek Jernbanetorget, forteller at Vegetabilsk Omega-3 fra Nycoplus vekker begeistring hos vegetarianere og veganere.

– Kunder som er vegetarianere eller veganere og er innom Vitusapotek Jernbanetorget, har vist begeistring for dette produktet når de blir gjort oppmerksomme på at vi har et omega-3-tilskudd også for dem, sier Tarin.

Hun forteller at de anbefaler omega-3-tilskudd til kunder de mener kan ha nytte av produktet, for eksempel de som spiser lite fisk.

– Når det så kommer frem i samtale med kunden at de er veganere eller vegetarianere, eller at det er andre forhold som tilsier at de ikke kan ta vanlige omega-3-tilskudd, anbefaler vi Vegetabilsk Omega-3. Jeg har også opplevd at kunder har vært innom og spurt etter dette produktet, sier informasjonsfarmasøyten.

– Vi anbefaler gjerne Vegetabilsk Omega-3 til veganere og vegetarianere, sier informasjonsfarmasøyt Viyan Tarin ved Vitusapotek Jernbanetorget. Foto: Vitusapotek.

– Et perfekt produkt for oss. Frøydis Gammelsæter (38) fra Oslo har vært vegetarianer i omtrent 24 år. Hun har også en datter på 16 som er vegetarianer. Både mor og datter har et kosthold som er fritt for kjøtt, fisk og fugl, og hun er påpasselig med at de får i seg tilstrekkelig med næringsstoffer.

– Vi er ekstra nøye med inntaket av D-vitamin, jern og B12-vitamin, sier Gammelsæter.

Hun forteller at det også har vært utfordrende å finne omega-3-produkter som er vegetariske. Frem til nå.

– Omega-3 er viktig for hjernens utvikling, og som mor av en vegetarianer har jeg vært bekymret for at min datter ikke fikk i seg nok omega-3, forteller hun.

I vår fikk hun tips av en venninne om Vegetabilsk Omega-3 fra Nycoplus, og har siden brukt produktet daglig.

– Jeg er veldig fornøyd med å få et omega-3-tilskudd som er helt vegetabilsk, sier Frøydis Gammelsæter. Foto: Eli Ohren.

– Jeg er veldig fornøyd med å få et tilskudd som er helt vegetabilsk, og som jeg vet gir både datteren min og meg tilstrekkelig mengde omega-3-fettsyrer daglig. Dette er et perfekt produkt for oss. Det er enkelt og greit, og smaker heller ikke vondt som noen andre omega-3- og tranprodukter, sier Frøydis Gammelsæter.

* Forutsetter daglig inntak av 250 mg EPA/DHA.

Hovedbildet: Nycoplus.

NO/NYP/1216/0136

2 responses to “Vegetabilsk Omega-3 vekker begeistring

 1. Hva mener dere med at algene er dyrket i et lukket miljø. Da jeg er mer bekymret for miljøgifter enn å få i meg kjøtt eller fisk er dette viktig for meg.

  1. Hei,
   Algene som benyttes til å lage Nycoplus vegetabilske kapsler er ikke alger hentet fra sjøen, men det er alger som er dyrket frem i egne lukkede beholdere.
   Håper dette svarer på spørsmålet ditt, spør mer hvis noe er uklart.
   Vennlig hilsen
   Åse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *