Vårt kontor på kalsiumfabrikken

Diverse | 20. august 2014

Vi sitter på kontor i Asker, hvor Takeda også har en fabrikk som produserer kalsiumtabletter. På fabrikken lages det hele to milliarder tyggetabletter årlig.

Legger du dette antallet tabletter ved siden av hverandre, rekker det 3/4 rundt ekvator!

Det hele startet med en kjøkkenmaskin. Frem til 1984 var det brusetabletter som dominerte kalsiummarkedet, men et forsøk med en vanlig Kenwood kjøkkenmaskin førte frem til tyggetablettene som nå eksporteres til over 50 land fra anlegget i Asker.

Vi jobber med Nycoplus Calcium 500 mg, som er et av flere kalsiumprodukter utviklet for individuelle behov.

Bokser på samlebåndet

Hvorfor bør du sikre inntak av kalsium? Kalsium bidrar til en sterk benbygning, samt vedlikeholder skjelett og tenner. Skjelettet bygges fram til ca 30-årsalder og kroppen trenger kalsium til selve oppbygningen.

Etter 30-årsalderen begynner benmassen å reduseres og kroppen tar ikke opp kalsium fra kosten like bra som før.

Da er det viktig med inntaket av kalsium slik at du vedlikeholder skjelett og benmassen gjennom resten av livet.

Tablettveiing

Får vi i oss nok kalsium fra kosten? Anbefalt inntak av kalsium for voksne er 800 mg daglig, noe som tilsvarer 8 dl melk.

Det finnes få andre gode kilder til kalsium, og man skal spise store mengder småfisk med ben, sesamfrø med skall, mandler og brokkoli for å dekke dagsbehovet.

For de som får i seg lite melk eller melkeprodukter anbefales tilskudd. Nycoplus-serien selges kun i apotek. Godt å vite hvis du er på jakt etter kalsiumtabletter!

Hilsen Monica

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *