Utviklingen i norsk kosthold

Kosthold/ernæring | 21. januar 2014

Helsedirektoratet gir årlig ut rapporten Utvikling i norsk kosthold. I denne kan man få nye tall og statistikk i tillegg til å lese om hvordan kostholdet i Norge utvikler seg over tid.

I den siste rapporten ser vi at det har skjedd en positiv utvikling i det norske kostholdet. Forbruket av grønnsaker og frukt har gått betydelig opp over tid, og forbruket av sukker og sukkerholdig brus har gått ned de siste ti årene.

Fremdeles bruker vi likevel tre ganger så mye penger på søtsaker som på fisk, og inntaket av mettet fett øker. Saltinntaket er dessuten dobbelt så høyt som det bør være.

Med andre ord er det fortsatt potensial for forbedring av det norske kostholdet!

Du kan laste ned hele rapporten, kort- eller langversjon på nettsiden til Helsedirektoratet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *