Torskefilet med feta og spinat

Uncategorized | 8. september 2014

En spennende kombinasjon hvor spinat og fetaost utfyller hverandre og gir en smakfull opplevelse sammen med torsken.

Dette trenger du til fire porsjoner: 

  • 250 g snittet frisk spinat
  • 150 g mager fetaost , i terninger
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 ts salt
  • ½ ts pepper , kvernet
  • 2 ss nøytral olje
  • 800 g torskefilet
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du. Vask spinat i rikelig med vann og fjern stilkene hvis de er grove. Rist spinaten tørr i et kjøkkenhåndkle eller i en salatslynge.

Bland fetaost med snittet spinat, løk, salt og pepper. Smør en ildfastform og dekk bunnen av formen med spinatblandingen.

Del fisken i serveringsstykker og legg den oppå spinatblandingen. Hell sitronsaften over fisken og krydre med salt og pepper. Legg aluminiumsfolie over formen og sett formen inn i forvarmet ovn på 180 °C i ca 15 minutter.

Wokket grønnsaksmiks

  • 2 stk. rød paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 100 g aspargesbønner eller brekkbønner
  • 1 pk. fersk babymais
  • 1 ss nøytral olje f eks rapsolje
  • 2 ss soyasaus

Slik gjør du. Rens og skjær grønnsakene i strimler. Fres de i olje, under omrøring, i en varm wok eller høy stekepanne, i 3 – 4 minutter. Hell over 2 ss med soyasaus før servering.

Retten serveres med naturris eller poteter.

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *