Ti matvarer fulle av kobber

Vitaminer/mineraler | 18. februar 2015

Kobber finner du mye av i skalldyr, fisk, nøtter og særlig lever. Dette mineralet er viktig for normal transport av jern i kroppen, samt immunforsvarets og nervesystemets normale funksjon.

Kobber er et mineral som ikke kan dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke.

Vi har mellom 50 og 120 milligram kobber i kroppen, fordelt i hjerne, muskler lever og blod. Fisk, skalldyr, grønne grønnsaker, fullkornsprodukter, nøtter, tørkede belgfrukter og særlig lever inneholder mye kobber.

Ti matvarer fulle av kobber (listen viser næringsinnholdet per 100 gram spiselig matvare):

  1. Sort pepper (1,33 milligram)
  2. Lever, lam (8,7 milligram)
  3. Lever, rein (7,2 milligram)
  4. Lever, storfe (4,1 milligram)
  5. Sesamfrø med skall (4,08 milligram)
  6. Kakaopulver (3,6 milligram)
  7. Soyamel (2,92 milligram)
  8. Cashewnøtter (2,22 milligram)
  9. Kokt hummer (2,2 milligram)
  10. Gelatin (2,16 milligram)

Kobber er viktig for mange funksjoner i kroppen, blant annet immunforsvarets og nervesystemets normale funksjon.

Kobber bidrar dessuten til normal transport av jern i kroppen, normal hår- og hudpigmentering, samt normal energiomsetning og å opprettholde normalt bindevev

INNEHOLDER KOBBER: 1 tablett Nycoplus Multi inneholder 0,9 milligram kobber – nok til å dekke dagsbehovet for de aller fleste.

Helsedirektoratets anbefalinger for hvor mye kobber vi bør få i oss daglig:

Barn:

  • 1-2 år: 0,3 mg
  • 2-5 år: 0,4 mg
  • 6-9 år: 0,5 mg

Voksne (kvinner og menn):

  • 10-13 år: 0,7 mg
  • 14 år og over: 0,9 mg

Gravide:

  • 1,0 mg

Ammende:

  • 1,3 mg

Mangel på kobber er svært sjelden. Om du likevel skulle ha behov for ekstra tilskudd av kobber, kan Nycoplus Multi være et alternativ.

Den inneholder hele 13 vitaminer og 9 mineraler, blant annet kobber. Dette tilskuddet finner du eksklusivt på apotek.

Foto: Colourbox.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *