Supersunn fruktsalat med müsli

Frukt og grønt | 17. februar 2017

Når du trenger et kjapt mellommåltid, er denne fruktsalaten med müsli et velsmakende og supersunt alternativ. Sjekk oppskriften her.

I en travel hverdag er tiden ofte knapp til å spise regelmessig. Spesielt frokost og lunsj er for mange utsatt for enkle, og kanskje usunne, løsninger.

En fruktsalat med müsli kan være en «livredder» når tiden blir for knapp til å lage noe annet. I hvert fall mye bedre enn å hoppe over frokosten eller å kjøpe grillpølser med rekesalat på bensinstasjonen.

Full av vitaminer og mineraler. I Helsedirektoratets kostråd står det følgende: «Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag», altså «5 om dagen».

Grønnsaker, frukt og bær inneholder både kostfiber og mange næringsstoffer som er viktig for kroppen, spesielt C-vitamin, E-vitamin, B-vitaminet folat og betakaroten – som kan omdannes i kroppen til A-vitamin etter behov.

Rik på C-vitamin. Generelt er frukt en av våre absolutt viktigste kilder til C-vitamin, og i denne oppskriften benyttes C-vitaminrike frukter og bær som galiamelon, jordbær, kiwi og blåbær.

FULL AV C-VITAMIN: Kiwi er svært rik på C-vitamin. Visste du at kiwi inneholder over dobbelt så mye C-vitamin som appelsin?

C-vitamin er viktig for nervesystemet, immunforsvaret og kroppens energiomsetning, samt normal psykologisk funksjon. C-vitamin øker også opptaket av jern i kroppen og reduserer slapphet og trøtthet. I tillegg bidrar dette vitaminet til et sunt bindevev.

Med müsli på toppen får du også i deg litt ekstra kostfiber, som er gunstig for fordøyelsen.

Slik lager du fruktsalat med müsli

Dette trenger du til én porsjon:

2 dl yoghurt naturell

6 ss frokostblanding (4-korn)

5 stk jordbær

1 stk kiwi

¼ stk galiamelon eller en annen sukkermelon

1½ dl blåbær

honning etter smak

Slik gjør du:

Skrell og skjær kiwi og melon i små biter. Skjær jordbær i passelige biter.

Ha yoghurt først i en vid serveringsbolle og hell over frokostblandingen. Ha i frukt og bær. Hvis du ikke har frukten og bærene i vårt forslag, så tar du det du har hjemme.

Hell til slutt over honning til du har fått det så søtt som du ønsker. Server straks.

Oppskriften og hovedbildet er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Bildet i teksten: Colourbox.

NO/NYP/1216/0136.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *