Sunne og fargerike stjerneskudd

Uncategorized | 28. desember 2015

Prøv disse spennende «stjerneskuddene» av frukt og bær til nyttårsfeiringen – et fargerikt og sunt innslag på buffeten eller dessertbordet.

Nyttårsaften nærmer seg; 2015 skal avsluttes og 2016 ønskes velkommen. Selvsagt skal dette feires, gjerne med venner eller familie – og god mat og godt drikke.

En vinner blant de yngste. Disse spennende «stjerneskuddene» av bær og fruktbiter egner seg ypperlig til både store og små på nyttårsfesten. Du kan servere dem som en del av buffeten eller tapasbordet, eller som dessert eller litt snacks innimellom. Uansett, disse fruktspydene er både fargerike og sunne – og garantert en sikker vinner blant de yngste.

5 om dagen. Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag. Omtrent halvparten bør være grønnsaker og halvparten frukt og bær. Disse fruktspydene er derfor et fint tilskudd til «5 om dagen» – til og med på årets siste dag.

Full av C-vitaminer. Frukt, bær og grønnsaker er viktig i kostholdet vårt fordi de inneholder mye vitaminer, mineraler og kostfiber, og samtidig gir lite fett og energi. I denne oppskriften kan du egentlig bruke de fruktene og bærene du ønsker eller har for hånden, men vi har valgt å benytte stjernefrukt (carambola), vannmelon, bringebær, blåbær, bjørnebær og pitahaya.

Frukt og bær er svært gode kilder til både C-vitamin og kostfiber. C-vitamin er viktig for immunforsvaret og nervesystemet, samt for å redusere trøtthet og slapphet. Dette vitaminet bidrar også til et sunt bindevev, og øker opptaket av jern i kroppen. Kostfiber er viktig for fordøyelsen.

Stjernefrukt
FULL AV C-VITAMIN: Stjernefrukt er svært rik på både C-vitamin og kostfiber, og egner seg utmerket på toppen av fruktspydene på nyttårsaften.

Stjerneskudd av frukt og bær

Dette trenger du:

1 stk stjernefrukt (carambola)

1 stk vannmelon

1 pk bringebær

1 pk blåbær

1 pk bjørnebær

1 stk pitahaya

Slik gjør du:

Del melonen i to og kle den ene halvdelen med aluminiumsfolie. Du kan også bruke hodekål.

Træ frukt og bær på grillpinner i tre og stikk dem ned i melonen.

Stjernene lager du enten ved å skjære skiver av en stjernefrukt (carambola) eller ved å trykke ut melonstjerner med en pepperkakeform.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Bilder: Colourbox og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *