Sunne og fargerike rødbetepannekaker

Uncategorized | 5. oktober 2015

Med sin artige rosafarge og gode smak blir disse rødbetepannekakene raskt en favoritt hos barna. Sunne er de også, for rødbeter inneholder en del av både B-vitaminet folat og mineralet mangan.

De fleste barn liker pannekaker. Hvorfor ikke prøve en artig vri med rødbetepannekaker? Disse minipannekakene passer nemlig ypperlig å servere til helgefrokosten eller i barnebursdagen, eventuelt som et spennende alternativ i barnas matpakke. De er enkle å lage, og ikke tar det lang tid heller.

Rik på folat og mangan. Rødbeter inneholder en del av både B-vitaminet folat og mineralet mangan.

Folat bidrar til immunforsvarets normale funksjon og normal psykologisk funksjon, samt å redusere trøtthet og slapphet. Folat er ekstra viktig når man planlegger å bli gravid eller vet at man er det, så rødbetepannekaker passer også godt for mor. Folat forebygger nemlig ryggmargsbrokk, og ifølge Folkehelseinstituttet kan det halvere risikoen for at fostre får denne medfødte utviklingsforstyrrelsen.

Mangan bidrar til normal energiomsetning og normal dannelse av bindevev, samt bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. I tillegg er dette mineralet viktig for skjelettet. Rødbeter inneholder også en del C-vitamin, kalium og kostfiber. Kostfiber bidrar til normal tarmfunksjon.

Slik lager du rødbetepannekaker

Dette trenger du til fire porsjoner:

2 stk rødbete, bakt og most til puré

1 stk egg

2 ½ dl hvetemel

1 ss bakepulver

3 ss brunt sukker

½ ts salt

1 ts vaniljesukker

2 dl sammalt hvete, fin

3 ss smør, smeltet

1 dl gresk yoghurt

3 dl melk

Til serveringen:

2 ss honning

1 stk rødbete, grovrevet

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene til en røre. Varm opp en stekepanne på middels varme. Bruk en spiseskje med røre til hver lapp. Stekes i et par minutter på hver side.

Om du ønsker at pannekakene skal bli så rosa som mulig, så stek dem på litt lavere varme. Serveres sammen med honning og grovrevet rødbete.

Oppskrift og bilde er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *