Sunne lapper med cottage cheese og havregryn

Oppskrifter | 13. juni 2018

Disse velsmakende lappene laget av cottage cheese, egg og havregryn kan du spise med god samvittighet! Proppfulle av næringsstoffer er de også et godt og sunt alternativ til brødskiver i matpakken.

Cottage cheese er magert, proteinrikt og inneholder mye kalsium, som er viktig for vedlikehold av skjelett og tenner mens egg inneholder neste alle mineraler og vitaminer kroppen vår trenger. Denne oppskriften gir cirka 12 lapper, og tar omtrent 30 minutter å lage.

Oppskrift på sunne lapper med cottage cheese og havregryn

Gir 12 lapper, og tar cirka 30 minutter å lage.

Ingredienser:
6 stk egg
150-200 gram cottage cheese
1 ts natron
2,5 dl havregryn

Slik gjør du:

  1. Kjør egg, cottage cheese og natron med stavmikser til det skummer.
  2. Rør inn havregryn, og la røren svelle i ti minutter.
  3. Stek lappene på middels varme i stekepannen.

Lappene holder noen dager om de oppbevares i folie eller en plastboks i kjøleskapet. Som pålegg kan du benytte det samme som du ville hatt på en brødskive eller et knekkebrød.

 

Oppskriften er laget i samarbeid med matblogger Siri Fossing.
Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

NO/NYP/1118/0117

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *