Sunne lapper til lunsj

Oppskrifter | 13. juni 2017

Disse velsmakende lappene laget av cottage cheese, egg og havregryn kan du spise med god samvittighet! Proppfulle av næringsstoffer er de godt og sunt alternativ om du har lyst på noe annet enn brødskiver i matpakken.

 

Cottage cheese er magert, proteinrikt og inneholder mye kalsium. Kalsium er viktig for vedlikehold av skjelett og tenner.

Egg inneholder nesten alle mineraler og vitaminer kroppen vår trenger, og blir med god grunn kalt naturens egen “vitaminkapsel.” Eggeplommen er eggets ”gull”, hvor man blant annet finner de fettløselige vitaminene A, D og E.

Sett bort fra proteiner inneholder for øvrig eggehviten svært lite næring.

A-vitamin er viktig for immunforsvaret, og bidrar til å opprettholde normale slimhinner, normal hud og normalt syn. D-vitamin er også viktig for immunforsvaret, samt å opprettholde normalt skjelett, normale tenner og normal muskelfunksjon. E-vitamin  bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Eggeplommen inneholder også en del jern, sink, fosfor, selen og en rekke B-vitaminer (folat, B1, B2, B6 og B12).

Havregryn er svært rik på kostfiber som er godt for fordøyelsen. Havregryn inneholder også viktige vitaminer og mineraler som jern, sink, magnesium, E-vitamin og B1-vitamin.

 

Slik lager du sunne lapper

Oppskriften gir 12 lapper, og tar ca. 30 min å lage

6 egg
150-200 gram cottage cheese
2,5 dl havregryn
1 ts natron

Slik gjør du:
  • Kjør egg, cottage cheese og natron med stavmikser til det skummer.
  • Rør inn havregryn, og la røren svelle i ti minutter
  • Stek lappene middels varme i stekepannen.

Lappene holder noen dager om de oppbevares i folie eller en plastboks i kjøleskapet. Som pålegg kan du benytte det du ville ha brukt på en brødskive eller et knekkebrød.

 

PROTEINRIKT: Cottage cheese er magert, proteinrikt og inneholder mye kalsium.
RIK PÅ FIBER: Havregryn inneholder mye kostfiber, som er viktig for fordøyelsen.

I samarbeid med matblogger Siri Fossing presenterer vi sunne og spennende matpakke-oppskrifter i tråd med tallerkenmodellen. Les mer om tallerkenmodellen og samarbeidet med Siri Fossing her.

 

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

NO/NYP/0417/0049

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *