Sunn, god og rimelig linsesalat

Oppskrifter | 12. juni 2017

Denne gode linsesalaten er et forfriskende og sunt alternativ til den klassiske brødskive-matpakken. Salaten er med friske grønnsaker, litt rosiner for sødme og mandler for god ”krønsj”.


Belgfrukter som linser og bønner blir stadig mer populære på norske kjøkken, og har lenge blitt mye brukt i vegetarisk kosthold. Linser fås i mange varianter, kan brukes til det meste og inneholder mye proteiner, kostfiber, samt viktige vitaminer og mineraler.

 

Næringsrike linser

Linser er spesielt rike på jern, selen og B6-vitamin:

Jern bidrar til normal produksjon av røde blodlegemer og hemoglobin, samt normal transport av oksygen i kroppen. Jern bidrar også til normal kognitiv funksjon, og er viktig for immunforsvaret, kroppens energiomsetning og reduksjon av slapphet og trøtthet.

Selen bidrar til å opprettholde normalt hår og normale negler, og er også viktig for immunforsvaret og skjoldbruskkjertelens normale funksjon.

B6-vitamin bidrar blant annet til normal energiomsetning, normal dannelse av røde blodlegemer og å redusere trøtthet og slapphet. B6 er også viktig for immunforsvaret og nervesystemet.

Linser også en god kilde til folat, kalium, magnesium, sink og kobber.

NÆRINGSRIKT: Linser inneholder mange viktige vitaminer og mineraler, men er også rik på proteiner og kostfiber.

Oppskrift på sunn og god linsesalat

Oppskriften serverer 1-2 personer og tar ca. 30 minutter å lage

150 gram grønne, tørre linser (man får også kjøpt ferdigkokte)
1/4 agurk
1-2 ss finhakket rødløk
½ paprika
1 selleristang
½ neve rosiner
2 ss hakkede eller skivede mandler

Dressing

½ dl olivenolje
2 ss eplecidereddik eller sitronjuice
1 ss honning
2 ts grovt havsalt

SØDME OG «KRØNSJ»: I denne linsesalaten putter man noen rosiner for sødme og noen mandler for god «krønsj».

Slik gjør du:
Skyll linsene i et dørslag, og ha de i en kjele med rikelig med vann. Kok opp, skru ned varmen og la de putre på lav varme i 20-25 minutter. I mellomtiden kutter du grønnsakene og blander sammen ingrediensene til dressingen. Skyll linsene i kaldt vann når de er ferdige. Bland alt sammen.

PS: Ferdigkokte linser kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, så de kan gjøres klare kvelden før.

 

 

I samarbeid med matblogger Siri Fossing presenterer vi sunne og spennende matpakke-oppskrifter i tråd med tallerkenmodellen. Les mer om tallerkenmodellen og samarbeidet med Siri Fossing her.

 

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

 

NO/NYP/0417/0049

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *