linsesalat

Linsesalat med agurk og paprika

Oppskrifter | 12. september 2018

Denne gode linsesalaten er et forfriskende og sunt alternativ til den klassiske brødskive-matpakken samt fungerer utmerket som mellommåltid. Salaten er laget med friske grønnsaker, litt rosiner for sødme og mandler for god ”krønsj”.


Belgfrukter som linser og bønner blir stadig mer populære på norske kjøkken, og har lenge blitt mye brukt i vegetarisk kosthold. Linser fås i mange varianter, kan brukes til det meste og inneholder mye proteiner, kostfiber, samt viktige vitaminer og mineraler. Linser er spesielt rike på jern, selen og B6-vitamin og er også en god kilde til folat, kalium, magnesium, sink og kobber.

 

Oppskrift på linsesalat med agurk og paprika

Oppskriften er for 1-2 personer og tar cirka. 30 minutter å lage

150 gram grønne, tørre linser (man får også kjøpt ferdigkokte)
0,25 stk agurk, i små biter
1-2 ss rødløk, finhakket
0,5 stk paprika, i små biter
1 stk stangselleri, i skiver
0,5 stk neve med rosiner
2 ss hakkede eller skivede mandler

Dressing
0,5 dl olivenolje
2 ss eplecidereddik eller sitronjuice
1 ss honning
2 ts grovt havsalt

Slik gjør du:

  1. Skyll linsene i et dørslag, og ha de i en kjele med rikelig med vann. Kok opp, skru ned varmen og la de putre på lav varme i 20-25 minutter.
  2. Mens linsene koker kutter du agurken i små biter, finhakker rødløken, skjærer paprikaen i små biter og stangensellerien i skiver, samt blander sammen ingrediensene til dressingen.
  3. Skyll linsene i kaldt vann når de er ferdige. Bland alt sammen i en bolle.

PS: Ferdigkokte linser kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, så de kan gjøres klare kvelden før.

Oppskriften er laget i samarbeid med matblogger Siri Fossing.
Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

NO/NYP/1118/0119

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *