Sunn og spennende potetlasagne

Uncategorized | 12. august 2016

Neste gang du lager lasagne, kan du forsøke å bytte ut pastaplatene med næringsrike potetskiver. Da får du en annerledes, smaksrik og spennende potetlasagne. Sjekk oppskriften her.

Lasagne kan lages på mange forskjellige måter. Vanligvis benytter man pastaplater i denne italienske klassikeren, men du kan også bruke skiver av stekt squash eller skiver av poteter.

Næringsrik potet. Poteten dyrkes i nesten hele Norge, og er en av våre viktigste næringskilder. Potet er rik på stivelse. Stivelsen i poteten gir oss den energien vi trenger, og skallet gir et godt tilskudd av kostfiber – som er gunstig for fordøyelsen.

NÆRINGSRIK: Poteten inneholder stivelse og mange viktige vitaminer og mineraler.

Poteten er en viktig kilde til C-vitamin i kosten vår, særlig fordi vi spiser så mye av den. C-vitamin er viktig for nervesystemet, immunforsvaret og kroppens opptak av jern, samt å redusere trøtthet og slapphet. Dessuten bidrar C-vitamin til et sunt bindevev.

Poteten inneholder også mye B6-vitamin og kalium. B6-vitamin er viktig for nervesystemet og immunforsvaret, samt normal energiomsetning. I tillegg bidrar B6 til normal dannelse av røde blodlegemer og omsetning av protein og glykogen, samt å redusere trøtthet og slapphet.

Kalium er viktig for nervesystemet og muskelfunksjonen, samt å opprettholde normalt blodtrykk.

Poteten inneholder også en rekke andre vitaminer og mineraler, som magnesium, fosfor, kobber, mangan, jern og B-vitaminene tiamin og folat.

I denne oppskriften benyttes også grønnsakene tomat og aubergine. Altså enda mer vitaminer og mineraler i samme rett, i tillegg til god smak.

Slik lager du potetlasagne

Dette trenger du til fire porsjoner:

10 stk poteter

8 stk tomater

2 stk aubergine

200 g cheddar ost

2 båt hvitløk

1 dl olivenolje

1 ts salt

½ ts pepper

Slik gjør du:

Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne skiver. Stek aubergineskivene i olje.

Legg poteter, tomater og auberginer, salt, pepper og hvitløk lagvis i en ildfast form. Riv osten og ha på toppen.

Stekes i ovn ved 180°C i en drøy time til potetene er myke. La lasagnen stå og hvile i cirka 10 minutter før servering så den får satt seg. Server en deilig grønn salat til, og kanskje litt ferskt grovt brød.

Oppskriften og hovedbildet er fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Bildet i teksten: Colourbox.

NO/NYP/1216/0136

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *