Sunn og nydelig grønnsakspizza

Uncategorized | 15. februar 2016

Denne pizzaen er laget av fullkornsdeig og fylt med herlige grønnsaker og urter. Her får du oppskriften på en litt sunnere pizza fra matblogger Siri Fossing.

Nycoplus har inngått et samarbeid med Siri Fossing. Samarbeidet innebærer at Nycoplus har bedt Siri ta utgangspunkt i hverdagsmat som vi optimaliserer i tråd med tallerkenmodellen.

Det er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag: 1/3 proteiner, 1/3 karbohydrater og 1/3 frukt, bær og grønnsaker. Disse sunne og spennende middagsoppskriftene publiseres på nycoplus.no

Pizza laget på fullkornsdeig. I dag får du oppskriften på en rett som spises over hele verden i alle mulige varianter – nemlig pizza. Og denne pizzaen er litt sunnere enn vanlige pizzaer.

– Denne pizzaen er laget av en rask fullkornsdeig som ikke skal heves, en like rask tomatsaus – og hele herligheten er toppet med deilige grønnsaker og friske urter oppå, sier Siri Fossing til Nycoplus.

Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser grove kornprodukter hver dag. Disse inneholder nemlig større mengde vitaminer og mineraler enn fine kornprodukter. Dessuten er det mer kostfiber i grove kornprodukter, og kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

FULLKORN: Pizzabunnen lages av fullkornsdeig. Fullkorn inneholder mer vitaminer, mineraler og kostfiber enn finere kornprodukter.

Tomat og paprika. Denne pizzaen er dekket av tomater og paprika. Grønnsaker er en av våre viktigste kilder til C-vitamin, og paprika er stappfull av dette vitaminet. C-vitamin er viktig for nervesystemet, immunforsvaret og kroppens opptak av jern, samt å redusere trøtthet og slapphet. Dessuten bidrar C-vitamin til et sunt bindevev.

Tomat inneholder både C-vitamin og A-vitamin. A-vitamin bidrar til å opprettholde normale slimhinner, normal hud og normalt syn, og er viktig for immunforsvaret og kroppens omsetning av jern.

Sjampinjong. Litt sjampinjong hører også med på denne pizzaen. Først og fremst er sopp kalorifattig og metter godt i magen. Sjampinjong er dessuten en god kilde til B-vitaminer, spesielt riboflavin (B2) og niacin (B3). Begge disse er viktig for nervesystemet og kroppens energiomsetning, samt for å opprettholde normal hud og normale slimhinner.

SUNN OG GOD: Velsmakende og sunn pizza fylt med paprika, tomater, sjampinjong og urter.

Slik lager du grønnsakspizza

Deigen:

300 gram fullkornsmel
1 ts bakepulver
50 gram plantemargarin, romtemperert
¼ ts salt
2 ½ dl lettmelk

Tomatsausen:

1 boks hakket tomat m/basilikum 400 ml
1 fedd hvitløk
1 ss god olivenolje
¼ ts salt
1 knivsodd kajennepepper

Topping:

1 paprika
6 sherrytomater
2-3 sjampinjonger
mozzarella eller gulost
urter som f.eks. basilikum og oregano

Slik gjør du:

Bland det tørre til deigen, smuldre inn margarin og bland inn melk.

Legg deigen på en bakeplate med bakepapir og sett ovnen på 200-220 grader.

Dra det utover, og dryss litt mel på mens du kjevler så langt ut til kantene som du klarer.

Bland alle ingrediensene til sausen (riv hvitløken fint oppi). Frys halvparten hvis du bare skal lage en pizza.

Legg på biter av paprika, skiver av sopp, halve tomater og masse friske urter. Topp med ost, og stek i 10-15 minutter til pizzaen ser gylden og fin ut.

Denne retten tar cirka 30-40 minutter å lage, og oppskriften er nok til 2-3 personer.

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

 

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *