Sunn og enkel linsesuppe

Uncategorized | 27. oktober 2014

Linser er både trendy og næringsrikt, og sammen med blant annet hakket løk, selleristilker og hermetiske tomater kan du lage en sunn og enkel linsesuppe. Se oppskriften her.

I episode 3 av KK og Nycoplus’ web-tv-serie gir Åse Andresen, klinisk ernæringsfysiolog og fagsjef i Takeda Nycomed, Mia Mjaaland tips om to næringsrike og enkle middagsretter.

Én av dem er linsesuppe. Linser er proteinrike, kalorifattige og full av vitaminer og mineraler. De er spesielt rike på B6-vitamin, jern og selen, og en god kilde til folat, kalium, magnesium, sink og kobber.

Dette er en enkel, billig og sunn suppe som tar cirka ti minutter å tilberede. Mens den koker har du 20 minutter til å gjøre andre ting. Server gjerne med en skive grovt brød eller et grovt rundstykke.

SUNT OG ENKELT: Åse Andresen og Mia Mjaaland lager linsesuppe i episode 3 av KK og Nycoplus’ web-tv-serie. Episoden publiseres fredag 31. oktober.
SUNT OG ENKELT: Åse Andresen og Mia Mjaaland lager linsesuppe i episode 3 av KK og Nycoplus’ web-tv-serie. Episoden publiseres fredag 31. oktober.

Linsesuppe til cirka fire personer:

  • 2 ts rapsolje
  • 1 stor hakket løk
  • 2 hakkede selleristilker
  • 2 dl tørkede, skylte linser
  • En halv boks hakkede, hermetiske tomater
  • 8 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ts Provence-krydder
  • Litt nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Varm oljen i en mellomstor kjele. Ha i løk og selleristilker, og la det surre i fem minutter. Rør av og til. Ha i linser og la det surre i ett minutt.
  2. Rør inn tomater, grønnsaksbuljong og krydder. Legg på lokk og la det småkoke i cirka 20 minutter. Rør av og til.
  3. Kjør suppen i en food processor eller bruk håndmikser hvis du ikke ønsker en suppe med små biter.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *