Styrketrening med strikk

Uncategorized | 2. oktober 2014

Liker du best å trene hjemme, eller ønsker du å holde formen vedlike når du er på ferie? Da kan en treningsstrikk være løsningen. Her er fem basisøvelser for å komme i gang.

En treningsstrikk veier nesten ingenting, og den kan erstatte et helt treningssenter. Dessuten er den praktisk å ha med seg når du er på reisefot, og hjemme er den enkel å ta frem for en rask og effektiv treningsøkt.

I tillegg er en treningsstrikk til cirka 200 kroner mye billigere enn å være medlem på et treningsstudio. Å trene med strikk er både gøy og effektivt.

Å trene med strikk er svært enkelt. Du bør ha gode sko og et flatt underlag du ikke glir på, så er det bare å sette i gang. Belastningen kan justeres på to måter. Enten ved å bruke strikk med ulik styrke, eller å gi ulik stramhet til strikken.

BRYSTPRESS: Stående brystpress er en fin måte å trene brystmuskler og forside av skuldre på.
BRYSTPRESS: Stående brystpress er en fin måte å trene brystmuskler og forside av skuldre på.

Her er fem basisøvelser for å komme i gang med strikktreningen:

BICEPSCURL

Trener: Forside av overarm.

Stå med strikken under det ene eller begge bena. Armene skal henge strake ned langs siden. Ta et håndtak i hver hånd med undergrep. Bøy i albuene og trekk strikkene opp mot skuldrene. Stopp før underarmene er loddrette og brems på vei tilbake. Strekk armene helt ut når du er tilbake i nederste posisjon. Gjør øvelsene med annenhver arm, eller begge samtidig for variasjonens skyld.

SIDEHEV

Trener: Skuldre.

Stå på strikken med begge bena. Stå med armene ned langs siden. Ta tak i håndtakene med overgrep. Hev armene rett ut og opp til sidene med litt bøyde albuer, helt til armene er horisontale. Senk armene ned langs siden og gjenta.

STÅENDE BRYSTPRESS

Trener: Brystmuskler og forside av skuldre.

Fest strikken i skulderhøyde i for eksempel et tre eller i trappen hjemme. Stå med ryggen til festepunktet og ta tak i et håndtak i hver hånd. Begynn med armene bøyd og press rett frem i samme høyde som skuldrene. Stopp rett før albuene er strukket helt ut. Brems rolig på vei tilbake og snu bevegelsen når albuene er rett bak skuldrene.

SITTENDE ROING

Trener: Rygg (øvre del), forside av overarm og bakside av skuldre.

Sitt på gulvet med tilnærmet strake ben. Fest midten av strikken under føttene og hold et håndtak i hver hånd. Trekk armene bakover og skrått oppover, slik at du til sist i bevegelsen har løftede albuer. Senk tilbake og gjenta.

KNEBØY

Trener: Setemuskler og forside lår.

Stå på strikken med hoftebreddes avstand mellom føttene. Hold i hver ende av strikken og plasser hendene på skuldrene. Bøy deg ned til du har cirka 90 grader i knærne og press deg opp til utgangsposisjon igjen. Hold ryggen rett under hele øvelsen.

Nybegynnere kan trene én serie med 8-16 repetisjoner. De som er litt mer trente kan ta to til fire serier med 10-12 repetisjoner. For å få effekt av trening, trenger du ikke å holde på mer enn i 10-15 minutter 2-3 ganger i uken. En treningsstrikk får du kjøpt i sportsbutikker over hele landet, eller på internett.

Lykke til med strikktreningen!

Foto: Colourbox.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *