Starter dagen med honning og ingefær

Kosthold/ernæring | 28. mars 2014

TV2s dansekjendis Christer Tornell elsker frukt, lager gjerne fisk i folie – og mener frokosten er dagens beste måltid. Men han klarer ikke å leve uten salt lakris. 

Foto: TV 2

Forsøker du å leve sunt? Hvordan? 

– Jeg prøver så godt jeg kan. Trening og sunt kosthold kombinert med litt fest og moro. En balanse mellom forskjellige aktiviteter tror jeg egentlig er best for kroppen. Lytt til det kroppen trenger.

Hvordan holder du deg frisk og i form? 

– Fem desiliter kokt vann med ingefær og honning er min start før frokost.

– Fersk frukt hver dag. Jeg pleier å lage fruktsalat om morgenen, alternativt så lager jeg juice på ingefær, appelsin, sitron og blåbær eller annen sesongs frukt og det jeg har lyst på. Presser selv. Da blir det best.

Hvilken fysisk aktivitet skulle du gjerne ha prøvd?

– Jeg har ridd en del i ungdommen. Ønsker jeg turte å gjøre det igjen. Samarbeidet mellom dyr og mennesker er fascinerende, og gir god trening både fysisk og mentalt.

Hvem er den sunneste personen du vet om?

– Samboeren min Elmar. Han er nemlig flink til å ta hensyn til miljøet i sine daglige gjøremål. Han sykler for eksempel hver dag til jobben. På den måten oppnår han både en helse- og miljøgevinst. Det er veldig flott!

– Dessuten er Elmar flink til å trene regelmessig på helsestudio, og suveren til å kjøpe inn sunne og økologiske matvarer. Elmar er rett og slett en sunnhetshelt!

Liker du å lage sunn mat? Hva?

– Jeg liker absolutt å lage sunn mat, gjerne vegetariske retter og middagsretter med fisk.

Hva er favorittretten din?

– Fisk i folie er utrolig godt. Fisk med grønnsaker, sitron og dill, litt smør og en klatt hvitt vin, og så rett på grillen. Lyxigt, enkelt, sunt – og veldig godt.

Hvilke usunne godsaker klarer du deg ikke uten?

– Salt lakris klarer jeg meg ikke uten.

Tar du kosttilskudd? Hvorfor? 

– Jeg tar omega 3 i perioder. Ellers tror jeg på et variert kosthold, og en sunn balanse mellom mat og trening for å oppnå god helse.

Spiser du fem om dagen? Hva?

– Jeg elsker både frukt og grønt, og spiser nok mer enn fem om dagen. Spesielt er jeg glad i paprika og tomat. Hver eneste dag lager jeg store mengder frukt og grønt til frokost.

– Frokosten er for meg det deiligste måltidet i løpet av dagen. Man våkner, man tenker og man tar det med ro.

Hvilken grønnsak/frukt er du?

– En blanding av lime, sitron og appelsin tror jeg. Med noen blåbær. Hva blir det? En fruktsalat rett og slett.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *