Sponser Strømsgodset med tran

Diverse, Kosthold/ernæring, Vitaminer/mineraler | 4. september 2015

Nycoplus har inngått en samarbeidsavtale med Strømsgodset om sponsing av tranprodukter til klubbens Tippeliga-spillere. – Denne avtalen er med på å spre det glade tran-budskapet og få fokus på et viktig bidrag til folkehelsen, sier Camilla Borander i Nycoplus.

Avtalen innebærer at Nycoplus leverer Nycoplus Apotekets Tran og tran-alternativet Nycoplus Omega-3 Basic til Strømsgodsets Tippeliga-spillere gjennom hele 2015-sesongen.

– Vi er veldig fornøyde med å få i stand denne avtalen med Strømsgodset. Tran er et kosttilskudd som er viktig for både idrettsutøvere og andre, og som anbefales alle fra fire ukers alder og gjennom hele livet. Denne avtalen er med på å spre det glade tran-budskapet og få fokus på et viktig bidrag til folkehelsen, sier produktsjef for Nycoplus, Camilla Borander.

Markedssjef Rune Marthinsen i Strømsgodset er også godt fornøyd med avtalen.

– Vi i Strømsgodset ønsker kvalitet i alt vi gjør, også innen kosthold og ernæring. Det er viktig for oss å vite at kosttilskuddene vi benytter holder høy standard og er trygge, og det blir ivaretatt gjennom avtalen med Nycoplus, sier han.

Fokus på kosthold. Drammens-klubben Strømsgodset IF vant Tippeligaen, altså den øverste fotballdivisjonen i Norge, i 2013. I år henger laget godt med på øvre halvdel av tabellen så langt i sesongen. Som andre toppklubber i Norge er også Strømsgodset opptatt av riktig kosthold og ernæring for spillerne sine, noe som innebærer at de får tilstrekkelig med næringsstoffer som vitaminer og mineraler.

– Strømsgodset har en sunn og god tilnærming til kosthold, hvor hovedfokus ligger på å skape optimale rutiner for inntak av mat og væske. Det er viktig at spillerne får i seg riktig og nok energi og næringsstoffer for å kunne prestere optimalt, sier André Baumann, kostholdsveileder i Strømsgodset.

Han understreker også viktigheten av å innta tran eller tranprodukter.

– Tran er generelt ett av de få, men viktige kosttilskuddene man burde ta hvis man bor i Norge. Det er viktig med tanke på den marine omega-3-kilden for å få i seg de essensielle DHA- og EPA-fettsyrene, men også på grunn av D-vitamin, sier kostholdsveilederen, og legger til at alle spillerne tar tran eller tranprodukter hver dag.

Borander i Nycoplus presiserer også viktigheten av å ta tran eller tranprodukter, først og fremst på grunn av omega-3-fettsyrer og D-vitamin.

– Undersøkelser viser at nordmenn ikke spiser nok fet fisk og dermed ikke får i seg nok omega-3-fettsyrer, som har gunstig effekt på hjertet, synet og hjernens utvikling. Nordmenn sliter også med å få i seg nok D-vitamin gjennom kostholdet, og dette vitaminet er viktig for immunforsvaret, skjelettet og muskelfunksjonen. Tran eller tranprodukter dekker dagsbehovet av begge deler. Det er en grunn til at Olympiatoppen anbefaler idrettsutøvere å ta tran hver dag året rundt, sier hun.

Fem flasker tran per spiller. Med avtalen mellom Nycoplus og Strømsgodset er det ikke små mengder tranprodukter som kommer til å gå med blant A-lagsspillerne i løpet av sesongen.

– Vi har regnet ut at hver spiller kommer til å innta fem flasker Nycoplus Apotekets Tran eller åtte bokser Nycoplus Omega-3 Basic, forteller Borander.

Lokalt engasjement. Takeda, Nycoplus’ eierselskap, har hovedkontor i Asker utenfor Oslo. Fra før sponser de Asker Fotballs A-lagsspillere med Nycoplus kosttilskudd.

– Vi er opptatt av å gjøre noe positivt i nærmiljøet. Strømsgodset holder til i Drammen, bare et kvarters kjøring sørover fra vårt hovedkontor. Klubben er en viktig bidragsyter til både aktivitet og positive opplevelser for både barn, ungdom og voksne i sitt nærområde, og det er noe vi i Nycoplus gjerne identifiserer oss med, avslutter Camilla Borander.

Foto:  Til venstre kaptein Jørgen Horn og til høyre fysisk trener Jørgen Ingebrigtsen (Strømsgodset).

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *