Spinatsuppe full av vitaminer og mineraler

Uncategorized | 9. februar 2015

Om tegneseriefiguren «Skipper’n» hadde vært litt mer interessert i spennende matretter enn å helle i seg spinat fra en hermetikkboks, hadde han garantert laget denne næringsrike spinatsuppen med scampi og røkelaks. Her får du oppskriften.

Bladgrønnsaken spinat er stappfull av vitaminer og mineraler. Den inneholder rikelige mengder av både K-vitamin og B-vitaminer, samt mineraler som kalsium, magnesium, kalium og jern.

Denne spinatsuppen med scampi og røkelaks hadde dermed vært en drøm for «Skipper’n», om han hadde vært litt mer kulinarisk av seg. I tillegg hadde han fått i seg viktige D-vitaminer og mineralene selen og jod via røkelaksen som er i suppen.

Denne spinatsuppen er ikke bare svært næringsrik, for med sine friske farger og gode smak egner den seg like godt til fest som til hverdags.

Dette trenger du til fire porsjoner:

  • 750 g rå scampi, med skall
  • 300 g finhakket løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 dl smør
  • 2 ½ dl hvitvin (evt. alkoholfri hvitvin)
  • 1 ½ l fiskebuljong (utblandet), eller kraft
  • 1 ts hvetemel
  • 500 g dypfryst spinat
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g røkelaks
  • 2 dl finhakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte:

Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen og fjern den sorte strengen.

Tilsett skallet av scampiene, halve løkmengden og halvparten av de finhakkede hvitløksfeddene i en kjele med litt smør. La det surre på middels varme til løken er blank og myk og scampiskallet har endret farge.

Tilsett hvitvin (evt. alkoholfri hvitvin) og fiskebuljong. La det hele stå og småkoke i cirka 20 minutter. Sil kraften.

Tilsett den resterende løken og hvitløken i en stor kjele med litt smør – la det hele surre i noen minutter. Tilsett hvetemel og spe med kraften. Tilsett spinaten og la det hele få et oppkok, skru ned varmen og la det hele stå og småkoke i fem minutter.

Hell blandingen over i en foodprosessor eller mos blandingen med en stavmikser til den er blitt jevn. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett scampi og kremfløte. Rør rundt til det hele er gjennomvarmt.

Ha i røkelaksen like før servering og strø over frisk finhakket persille.

«Grønn appétit!»

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *