Spennende squashlasagne

Uncategorized | 22. februar 2016

I denne sunne og spennende squashlasagnen bytter du ut pastaplatene med skiver av stekt squash, og topper den med en blanding av gresk yoghurt og parmesan. Her får du oppskriften fra matblogger Siri Fossing.

Nycoplus har inngått et samarbeid med Siri Fossing. Samarbeidet innebærer at Nycoplus har bedt Siri ta utgangspunkt i hverdagsmat som vi optimaliserer i tråd med tallerkenmodellen.

Det er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag: 1/3 proteiner, 1/3 karbohydrater og 1/3 frukt, bær og grønnsaker. Disse sunne og spennende middagsoppskriftene publiseres på nycoplus.no.

Squashlasagne. I dag får du oppskriften på en litt annerledes, men spennende, squashlasagne. Det er bare å bytte ut de tradisjonelle pastaplatene med skiver av stekt squash, og så toppe den med en blanding av gresk yoghurt og parmesan.

– Dette er et sunnere og utrolig godt alternativ til den klassiske lasagnen, sier Siri Fossing til nycoplus.no.

SQUASHPLATER: I denne spennende oppskriften på squashlasagne bytter du ut de tradisjonelle pastaplatene med skiver av stekt squash.

Squash er rik på folat. Squash, også kjent som zucchina, er en populær og allsidig grønnsak som inneholder flere viktige mineraler og vitaminer – spesielt folat. Folat er ett av de åtte vannløselige B-vitaminene.

Dette vitaminet forebygger ryggmargsbrokk, og ifølge Folkehelseinstituttet kan det halvere risikoen for at et barn blir født med denne utviklingsforstyrrelsen. I tillegg bidrar også folat til immunforsvarets normale funksjon og å redusere trøtthet og slapphet. Squash består for øvrig av 94 prosent vann, og er dermed kalorifattig.

SQUASH: Squash er en allsidig og populær grønnsak som inneholder flere viktige mineraler og vitaminer – spesielt B-vitaminet folat.

Løk og gulrot. Denne retten inneholder også en del andre grønnsaker, som gulrot, løk og hakket tomat. Grønnsaker er generelt en god kilde til kostfiber, som er godt for fordøyelsen, samt mange næringsstoffer som er viktig for kroppen – spesielt C-vitamin.

C-vitamin er viktig for blant annet nervesystemet, immunforsvaret og kroppens opptak av jern, samt å redusere trøtthet og slapphet. Dessuten bidrar C-vitamin til et sunt bindevev. Denne retten bidrar altså til at du får i deg «5 om dagen».

I denne oppskriften benyttes også karbonadedeig i stedet for kjøttdeig, og karbonadedeig er ganske magert i forhold til den mer fettrike kjøttdeigen.

Slik lager du squashlasagne

Dette trenger du til fire porsjoner:

2 squash
400 gram karbonadedeig
1 gulrot
1 løk
1 hvitløksfedd
1 boks hakket tomat, 400 ml
1-2 ts worcestersaus
1 egg
150 gram tykk yoghurt naturelle av gresk/tyrkisk type
2 ss revet parmesan
salt
pepper

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 220 grader og grill. Begynn så med squashen. Skjær av tuppene, og skjær hver squash i to. Skjær så hver halvdel i 8-10 tynne skiver på langs med en skarp kniv.

Brun karbonadedeigen i en romslig gryte, gjerne 200 gram om gangen. Ha på litt salt og pepper.

Bruk gjerne to stekepanner til squashen, hvis du har. De skal brunes på begge sider. Bruk middels høy varme, og pepre underveis.

Riv gulrot og løk grovt, og ha sammen med hakket tomat i gryten med den brunede karbonadedeigen.

Riv hvitløksfeddet fint og ha dette også i gryten sammen med worcestersaus.

Miks egg, parmesan og yoghurt i en bolle.

Legg kjøttsaus og squash lagvis i to runder i en ildfast form (start med kjøttsaus og avslutt med squash.)

Ha yoghurtblandingen jevnt fordelt over squashen, og sett på øverste rille under grill i 5-10 minutter til toppingen blir litt brunflekket.

Server gjerne med grove rundstykker.

Denne retten tar omtrent 40 minutter å lage, avhengig av om du har én eller to stekepanner å bruke.

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

 

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *