Slik trener du baksiden av armene

Uncategorized | 4. mars 2016

Mange kvinner er misfornøyde med armene sine, og liker ikke å vise dem frem. Her får du fem styrkeøvelser for baksiden av armene som garantert strammer opp «grevinnehenget».

Pene og veltrente armer er noe de fleste kvinner ønsker seg, men mange er misfornøyde med armene sine og vil helst unngå å vise dem frem. For at du skal få de armene du ønsker deg, er det viktig å trene muskelen på baksiden av armene – triceps.

Denne muskelen blir fort slapp om du aldri trener den, særlig med alderen. Resultatet er det som på folkemunne kalles for «grevinneheng» eller «bingoarmer».

Husk at det aldri er for sent å trene armene! Ved å få sterkere armer vil du også belaste nakken og skuldrene litt mindre i daglige gjøremål som løfting og bæring.

Effektive øvelser for armene. Det er viktig å trene styrke regelmessig for at du skal få de armene du ønsker deg. Dessuten er det viktig å «ta i» ordentlig når du først trener. Under får du fem øvelser som bidrar til å stramme opp baksiden av armene dine.

Utfør øvelsene to til tre ganger i uken. En god tommelfingerregel er å trene tre serier med ti repetisjoner, men du kan også variere med tre serier med mellom seks og åtte repetisjoner. Husk å øke belastningen når du blir sterkere.

DIPS: Dips er en effektiv øvelse for å trene baksiden av armene, og den kan utføres både innendørs og utendørs.

Fem styrkeøvelser for baksiden av armene:

1. Push-ups

Stå på alle fire med skulderbreddes avstand mellom hendene og tærne i bakken. Fingrene skal peke skrått utover. Ha korsryggen rett og stram magemusklene. Bøy så i albueleddet og skulderleddet til brystet berører bakken. Press så til startstilling. Albuene føres langs siden av kroppen.

Om du synes det blir for tungt, kan du stå på knærne eller gjøre øvelsen stående inntil en vegg. Ønsker du å belaste baksiden av armene enda mer, er det bare å ha kortere avstand mellom hendene.

2. Dips

Sett deg på en benk eller stol med hendene ved siden av hoften. Fingrene skal peke fremover. Deretter slipper du kroppen ned foran stolen eller benken, slik at rumpa nesten berører gulvet (avhengig av hvor langt det er ned). Bruk så armmusklene til å skyve kroppen opp igjen. Armene skal bli helt rette i sluttfasen.

3. Stående tricepspress med strikk

Fest strikken et sted over hodehøyde. Ta tak i håndtakene med undergrep. Hold overkroppen rett, skuldrene trukket ned og tilbake. Press strikken ned ved å bruke baksiden av armene. Overarmene skal være i ro under hele øvelsen. Pass på at du fullfører øvelsen helt ned. Hold et sekund i nederste posisjon, og før rolig tilbake til utgangspunktet. Denne øvelsen kan også utføres med stang på et treningssenter.

4. Énarms roing med manual

Støtt det ene kneet og tilhørende arm på en benk. Den andre armen holder en manual og henger rett ned mot gulvet. Trekk så vekten og armen opp langs siden til vekten er ved magen. Senk så rolig ned mot gulvet. Husk å ha kontrollert bevegelse hele veien. Den øvelsen trener også brede ryggmuskel og de indre magemusklene.

5. Tricepspress over hodet med strikk

Fest strikken i høyde med skuldrene dine. Snu deg med ryggen til festepunktet og hold et håndtak i hver hånd. Jo lengre fra festepunktet du står, dess tyngre blir øvelsen. Løft armene over hodet og hold overarmene i ro opp langs ørene. Strekk og bøy i albueleddet uten å bevege overarmene.

Disse øvelsene kan enkelt utføres hjemme, men også utendørs eller på et treningssenter. Lykke til med treningen!

Foto: Colourbox.

NO/NYP/0417/0049

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *