Slik lager du rødbetesuppe

Uncategorized | 13. oktober 2014

Rødbete setter masse god smak, og passer derfor kjempegodt i supper. Denne varianten er mettende nok til å være et middagsalternativ, og er enkel om du skal lage mat til mange.

Dette trenger du til fire porsjoner: 

  • 250 g rødbete
  • 3 stk potet
  • 1 stk løk
  • 0.8 l hønsebuljong (utblandet) (eller hønsekraft)
  • 2 dl melk
  • 1 ts rødvinseddik
  • 4 ss lettrømme
  • salt og pepper
  • 4 ss finklippet frisk gressløk

Slik gjør du: 

Skrell rødbeten, bruk gjerne plastikkhansker – rødbeter setter fort farge. Skrell potetene og rens løken.

Del grønnsakene i grove biter og kok dem så vidt møre i kraft og melk – ca. 5 minutter. Mos med stavmikser, kjøkkenmaskin eller en blender.

Kok suppen opp igjen, og smak til med ørlite rødvinseddik hvis man ønsker litt syrligere smak. Server suppen, gjerne med en liten skje med lettrømme og et dryss med finklippet gressløk.

Morsomt tips:

Det er ekstra festlig å servere suppen i et uthult grovt rundstykke til hver. Fyll i suppen rett før servering.

Slik lager du rødbetesuppe - bilde inne i teksten
EKSTRA FESTLIG: Server suppen i et uthult grovt rundstykke til hver. Fyll i suppen rett før servering.

Oppskrift og bilder er hentet fra frukt.no.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *