Slik kommer du i gang igjen etter ferien

Kosthold/ernæring | 14. august 2017

Å omstille seg fra feriemodus til jobbrutiner kan være lettere sagt enn gjort. Her får du noen tips som kan gjøre det lettere for deg å komme i gang igjen etter ferien.

Snart takker sommeren for seg og hverdagen nærmer seg med stormskritt. Overgangen fra feriemodus til arbeidshverdag kan oppleves brutal, og det er ikke uvanlig at mange føler behov for enda en ferie. Om du ikke er helt klar for hverdagen er du langt ifra den eneste – men stiller du forberedt vil det oppleves mye lettere.

 

Den umulige døgnrytmen

Har du både lagt deg og stått opp sent i ferien for å få maksimalt ut av sommernettene? Eller har du kanskje jetlag etter en lang utenlandsreise? ´Da kan det være vrient å finne tilbake til normal døgnrytme, men det er langt ifra umulig. Overgangen vil bli betydelig mykere dersom du øver på å stå opp tidlig et par dager før hverdagen starter for fullt.

 

En sulten hjerne

For mange er sommeren synonym med deilige fristelser som grillmat, is og leskende drikke. Dessverre er ikke alltid den fristende sommermaten så næringsrik som vi ønsker, og det kan være lett å bryte gode vaner når kosen står i sentrum. Mat med mye næringsstoffer er god mat for hjernen, og hjernen bør være på plass når vi skal tilbake på jobb. Tallerkenmodellen er en god guide til hvordan du kan få i deg rett mengde næringsstoffer på daglig basis, følger du denne vil du stille bedre rustet til hverdagen.

 

Å lade batteriene

I ferien har du sikkert slappet godt av og ladet batteriene, men allikevel kan det hende du føler at energinivået ikke er helt på topp. Den følelsen kan komme av mange ulike faktorer, blant annet at du ikke får i deg nok næringsstoffer gjennom kosten. Visste du for eksempel at jern, magnesium, C-vitamin og en rekke av B-vitaminene bidrar til å redusere slapphet og trøtthet?

 

Vitaminunderskudd om sommeren?

Vi vet alle at dårlig sommervær ikke akkurat hjelper på D-vitamin lagrene, men visste du at selv om sola har flottet seg der du har oppholdt deg i sommer, er det ikke sikkert at du har fått i deg tilstrekkelig med D-vitamin? For i tillegg til at solkrem beskytter mot skadelig stråling fra sola, beskytter den dessverre også mot D-vitamin.

 

Stress ned

Blir du stresset bare av tanken på å komme tilbake på jobb igjen? Et lurt tips er å rydde i tankene før ferien takker for seg. Ikke la gammelt stress bli med deg tilbake på jobb. Ha et oppstartsmøte med deg selv hvor du kartlegger målene dine for det kommende året. Når du har orden i hodet, vil det bli mye lettere å komme i gang igjen.

 

Finn balansen

Riktig dosering av næringsstoffer og vitaminer bidrar også til å holde kroppen i balanse. Visste du for eksempel at magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og at D-vitamin blant annet øker opptaket av kalsium?

 

Om ikke kostholdet ditt dekker Helsedirektoratets anbefalte inntak av vitaminer og mineraler, har Nycoplus en rekke kosttilskudd som kan være nyttige. Disse finner du eksklusivt på apoteket.

 

Idnr: NO/NYP/0817/0076

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *