Slik gjør du helgekosen litt sunnere

Kosthold/ernæring | 21. oktober 2016

Nycoplus fortsetter samarbeidet med den populære matbloggeren Siri Fossing. Hver fredag de kommende seks ukene presenterer vi en spennende middagsoppskrift til helgekosen. Alle rettene er laget med tallerkenmodellen som utgangspunkt, og er dermed litt sunnere.

Siri Fossing (45) er en av Norges mest populære matbloggere. Hun er Side2s faste matblogger, og bloggen hennes «Rett fra hjertet» har tusenvis av faste lesere hver dag. I sommer ga hun også ut boken «En bit av Sørlandet» sammen med Ida Haugen.

Fossing er kjent for å veilede og blogge om hverdagsmat, og hun legger alltid vekt på at maten skal være enkel og sunn, men gjerne også rask å lage.

Oppskrifter basert på tallerkenmodellen. I begynnelsen av 2016 inngikk Nycoplus et samarbeid med Siri Fossing, der vi i Nycoplus ba henne ta utgangspunkt i hverdagsmat som vi optimaliserte i tråd med tallerkenmodellen.

Tallerkenmodellen er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag. ALLE måltider bør settes sammen etter denne modellen: 1/3 proteiner, 1/3 karbohydrater og 1/3 frukt, bær og grønnsaker.

Oppskriftene ble publisert på nycoplus.no i januar og februar tidligere i år: fargerik wok full av vitaminer, fiskepinner med potetmos, søtpotet og råkostsalat, grønnsaksomelett, Pasta Bolognese med fullkornspasta, grønnsakspizza og squashlasagne.

– Disse enkle, sunne og spennende hverdagsrettene var veldig populære blant våre lesere, og vi fikk mange gode tilbakemeldinger på de flotte oppskriftene, forteller Camilla Borander, produktsjef for Nycoplus.

Sunn helgekos. Nå har Nycoplus igjen inngått et samarbeid med Siri Fossing om seks nye middagsoppskrifter til glede for sine lesere. Også denne gangen er oppskriftene laget med utgangspunkt i tallerkenmodellen, og er dermed litt sunnere. Men nå er det oppskrifter til helgekosen som er i fokus.

Oppskriftene publiseres på nycoplus.no hver fredag de neste seks ukene: taquitos med kylling, grove pizzabagetter, greske gyros, tacosuppe med hjemmelagede tortillachips, pizzapastaform, samt saftig og sunn burger med coleslaw.

Taquitos: Oppskriften på taquitos med kylling er noe av det du kan se frem til utover i oktober/november.

– Sammen med Siri lager vi enkel, sunn og spennende mat til helgekosen. Vi håper og tror at våre lesere synes dette er like nyttig og interessant som oss, og det er bare å glede seg til en ny oppskrift hver fredag i ukene fremover, sier Borander i Nycoplus.

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

 

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *