Slik får du sterke negler

Kosthold/ernæring, Produkter, Vitaminer/mineraler | 11. januar 2017

Velstelte negler er vakkert og gir et godt førsteinntrykk, men mange sliter med tørre og flisete negler – særlig om vinteren. Visste du at kostholdet, spesielt tilstrekkelig inntak av mineralene sink og selen, er viktig for neglene dine?

De fleste kvinner opplever at det ikke alltid er like enkelt å holde neglene vakre og velstelte. Neglene blir ofte tørre og flisete, og det gjelder spesielt om vinteren. Kulde, lav luftfuktighet og store temperaturendringer gjør nemlig neglene sprø.

Ett tips er å bruke vanter for å beskytte både hender og negler. Selvsagt er det også viktig å smøre hendene ofte med håndkrem, og gjerne gi negler og neglebånd ekstra oppmerksomhet med litt olje. Har du ikke slik olje? Da kan faktisk matolje gjøre samme nytten.

Kostholdet er også viktig. I tillegg til å pleie hendene og neglene med krem og olje, er det viktig å få i seg tilstrekkelig med næringsstoffer gjennom et sunt og variert kosthold i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger.

Ifølge Store medisinske leksikon vokser neglene hele livet, mer på hendene enn på føttene, litt raskere hos yngre enn hos eldre, og hurtigere om sommeren enn om vinteren. Kroppen trenger derfor tilstrekkelig mengde protein av god kvalitet for at neglene skal vokse normalt. Dette er protein du finner i egg, fisk, magert kjøtt og magre meieriprodukter.

Selen og sink. Men det er ikke bare vanlig pleie av hender og negler samt inntak av tilstrekkelig mengde proteiner som er viktig for neglene. Mineralene selen og sink er nemlig spesielt viktig for å opprettholde normale negler.

Selen finner du mye av i fisk og sjømat, samt innmat og grove kornprodukter. Selen bidrar også til immunforsvarets og skjoldbruskkjertelens normale funksjon, samt å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Sink finner du spesielt i innmat, kjøtt, skalldyr, meieriprodukter og grove kornprodukter. Sink er også viktig for å opprettholde normal hud, samt normalt syn og skjelett. Dette mineralet bidrar dessuten til normal kognitiv funksjon og immunforsvarets normale funksjon, samt normal omsetning av A-vitamin og fettsyrer i kroppen.

FOR NEGLENE: Nycoplus Multi 200 inneholder hele 13 vitaminer og 9 mineraler, inkludert de som er viktige for neglene – sink og selen.

Tilskudd. Et sunt gjennomsnittlig norsk kosthold dekker behovet for de fleste næringsstoffer i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger. Men om kostholdet ditt ikke dekker det anbefalte inntaket, har Nycoplus kosttilskudd som sørger for at du daglig får i deg tilstrekkelige mengder av de mineralene som er viktig for neglene.

Nycoplus Multi 200 tabletter inneholder 13 vitaminer og 9 mineraler, blant annet både sink og selen. I tillegg har Nycoplus egne sink-tabletter og selen-tabletter.

Nycoplus’ kosttilskudd får du kjøpt eksklusivt på apoteket.

Foto: Colourbox og Nycoplus.

 

NO/NYP/0417/0049

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *